Sådan optimerer du din datasikkerhed online

Sådan optimerer du din datasikkerhed online

Det er desværre et stigende problem, at danskere får deres data stjålet. Store dele af vores liv er rykket online, og det gør det attraktivt for cyberkriminelle at hacke privatpersoner. Læs med her og få et par tips til, hvordan du optimerer din datasikkerhed.

Hvert år stiger tallene for cyberkriminalitet. Både virksomheder og privatpersoner er i stigende grad udsat for cyberkriminalitet. Det er et stort problem, som der bliver brugt enormt mange ressourcer på at løse. Store dele af den kriminalitet, der sker i verden, følger i høj grad penge, og derfor er kriminaliteten i de senere år selvfølgelig fulgt med pengene online. Hvis du gerne vil beskytte dig selv imod dette på nettet, så er der nogle simple tiltag, som kan du tage for at optimere din sikkerhed og passe på din data.

Optimér dine kodeord

Først og fremmest, så skal du tage et kig på dine kodeord. Det er enormt vigtigt for ens online sikkerhed, at man sørger for at have stærke kodeord. De skal helst være fuldstændig tilfældige og unikke. Du skal altså undgå at bruge det samme kodeord til flere konti. Det anbefales, at alle koder er minimum otte tegn og består af både tal, bogstaver og symboler. Det virker måske omstændigt for en privatperson, men hackere kan nemt køre mulige kodeord igennem et avanceret softwaresystem, som kan scanne mange tusinde kodeord på kort tid. Derfor bør du gøre dine kodeord så komplicerede som muligt.

Beskyt din enheder

Derudover bør du også sørge for at beskytte alle dine enheder. Det kan du gøre på flere forskellige måder. Basispakken består af en VPN, et godt antivirusprogram, og en solid firewall. Hvis du har alle tre ting i god kvalitet, så har du optimeret din datasikkerhed i høj grad. Kombinationen af de tre vil beskytte din enheder mod en lang række forskellige typer cyberkriminalitet.

Overvej hvad du klikker på

Det er vigtigt for ens datasikkerhed, at man kombinerer lidt påpasselighed med god sund fornuft. Langt de fleste hackerangreb sker, fordi nogen åbner en uvenlig e-mail. Tænk derfor over, hvad du trykker på, og hvilke sider du besøger. Tast aldrig din personlige data eller kontooplysninger ind på uautoriserede steder. Fokus og lidt sund fornuft vil tage dig langt.

Der er mange mulighed for, hvad man kan lave på nettet. Nettet er fuld af muligheder for eksempelvis dating eller gangbang. Det er i de senere år blevet meget populært at finde dates og kærester på nettet. Her har man netop mulighed for at møde mennesker, man ellers ikke ville møde eller lære, hvordan sutter man pik. Uanset hvor og hvordan man begår sig på nettet, så skal man huske at tænke på sin cybersikkerhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Løs : *
42 ⁄ 21 =