Kryptovaluta – sikker investering eller ej?

Når man taler om sikre investeringer, tænkes der ofte på, om der er risiko for at miste alle eller dele af sin investering, hvis et aktiv bliver mindre værd. Til gengæld er der ikke ret ofte fokus på, om en investering er sikker eller ej ud fra et teknisk synspunkt. Og det giver egentlig meget god mening. Når du investerer i alt fra aktier til CFD?er på de populære handelsplatforme, er dine midler og investeringer som udgangspunkt i meget sikre hænder. Og tænker du nu ?hvad er en CFD?, så er der råd for det; du kan læse meget mere om cfd her.

Der findes imidlertid også en anden type investering, som ikke er sikker på samme måde. Her tænker vi selvfølgelig på direkte investering i kryptovaluta.

Risikoen afhænger af, hvordan du handler

Inden vi ser nærmere på den tekniske risiko ved at handle med kryptovaluta, så lad os lige slå fast, at risikoen afhænger af, hvordan du handler. Køber du f.eks. ETF?er eller ETN?er via en platform, er den risiko, vi nu vil pointere, ikke aktuel. Handler du derimod direkte med kryptovaluta ? altså hvor du selv køber kryptovalutaen og opbevarer den i en wallet ? ja så er der bestemt en øget risiko til stede.

Risikoen ved at investere direkte i kryptovaluta

Når du køber kryptovaluta direkte, sker det via en børs. Og stik imod hvad du måske tror, er sådan en børs ikke nødvendigvis sikret mod hackere. Det findes der flere eksempler på, men et af de mest fremtrædende er Zaif. Zaif er en japansk kryptobørs, der tilbage i 2018 blev hacket og tømt for hele 400 mio. kroner på blot et par timer. Cirka to tredjedele af dette beløb tilhørte kunderne hos Zaif, der altså ? i runde tal ? kunne se kryptoinvesteringer for 266 mio. kr. forsvinde som dug for solen.

Og risikoen ligger ikke blot på børsen ? den findes såmænd også i den wallet, du opbevarer din kryptovaluta i. Ved at skaffe sig adgang til din private nøgle, som bruges til at logge på din wallet med, kan hackere få adgang til din wallet og tømme den for valuta.

Tænk over risikoen

Ovenstående er ikke ment som en skræmmekampagne. Når det er sagt, er det dog alligevel værd at tænke over, at kryptoinvesteringer ? i hvert fald de direkte ? er forbundet med en ekstra risiko i form af risikoen for at blive hacket. Det bør du alt andet lige tænke over og forholde dig til, inden du begynder at investere i kryptovaluta på denne måde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Løs : *
27 ⁄ 3 =