Beskyt dig selv når du bruger nettet

Beskyt dig selv når du bruger nettet

Er du klar over, at du bliver overvåget på nettet? Der er ingen, som har lyst til at virksomheder, stater eller hackere har adgang til vores data, når vi går online,  men disse ting sker desværre ofte. Derfor skal man befærde sig varsomt, når man går online – for ellers bliver man overvåget. 

Hvad er digital overvågning

Hver eneste dag vi går online, så efterlader vi et digitalt spor. Det sker når vi søger på Google, når vi klikker på en Facebook profil eller uploader et billede til Instagram. Når du går ind på en hjemmeside og godkender cookies eller bruger gratis apps, så giver du faktisk tjenester lov til at indsamle informationer om dig. 

Det kan for eksempel være, hvor du bor henne, hvor gammel du er, hvilke interesser du har og meget mere. Alle disse informationer kan blive sendt videres til virksomheder, cyberhackere, stater og mange andre, som ønsker at målrette reklamer og annoncer til dig, så du får lyst til at bruge penge på deres produkter.

Er det lovligt?

Kort sagt så ja, det er fuldkommen lovligt at bruge digital overvågning på nettet. Ofte acceptere man nemlig blindt, at folk må bruge ens data, fordi man hverken har lyst eller tid til at læse det med småt. 

Du give altså selv tilladelse til at blive digitalt overvåget. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du bliver mere anonym på nettet, så læs videre. 

Bliv anonym på nettet

Det er aldrig muligt at blive 100% anonym på nettet. Du kan gøre dig selv en tjeneste ved for eksempel at slette dine cookies, du kan også bruge en privat browser, lave en VPN eller bruge en anonym søgemaskine. Det kan også være en god ide at skifte dit password til dine sociale medier ofte, da dette gør det sværere at opspore dig. 

Mange tjeneste indhenter nemlig data omkring, hvad du laver i din fritid på sociale medier. Her tracker de dine fritidsinteresser, hvilke venner du er sammen med og hvornår du for eksempel tager på ferie. Sådan undgår du digital overvågning, når du holder ferie. Så kan du med is i maven uploade billeder af dig, der daser i hængekøjer, google spisesteder, rejsedestinationer og seværdigheder uden at bekymre dig om at blive overvåget digitalt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Løs : *
13 × 8 =