Undgå sexlegetøj, der indsamler private data

Ovenstående overskrift lyder måske lidt bizar, men ikke desto mindre er det virkeligheden. I dag er det muligt at få sexlegetøj, der fungerer virtuelt via en app. Problematikken med disse apps er blot, at de indsamler data om brugeren, hvilket nogen finder angstprovokerende og overvågende.

Eksempelvis har We-Vibe, der er et stykke sexlegetøj til par, og som kan styres via ens smartphone og en app, vist, at den indsamler data på forbrugeren. Det har blandt andet medført, at man har valgt at fjerne den fra Appstore og G-Play.

Det er dog muligt at få trådløst sexlegetøj i høj kvalitet, der ikke indsamler dine personlige data. Faktisk findes der et hav af forskellige varianter, der ikke er koblet op på mobilen og derfor udelukkende kontrolleres manuelt med funktioner, den nu engang har. Vil du undgå sexelegetøj, der indsamler dine private data, gælder det om at holde sig fri for apps, der praktiserer dette.

Uetisk at overvåge forbrugeren

Der har været ført sager, hvor producenten af We-Vibe er blevet dømt, eftersom forbrugerne har lagt sag an for krænkelse af privatlivets fred. Det var angiveligt ikke blevet oplyst, at der blev indsamlet data om dem, der anvendte app?en, hvorfor det forekommer uetisk at gøre brug af dem – uanset om de har eller ej.

Fabrikanten, der er canadisk, har hævdet, at de mange informationer skulle anvendes til at gøre legetøjet bedre til fordel for forbrugeren. Her var også at tale om, at brugernes e-mails var blevet indsamlet, hvilket besværliggjorde forsvaret endnu mere og udmundede i en dom med en bødestraf på 30 millioner dollars.

Hackere kan tvinge sig adgang til sexlegetøjet

I og med at det er en app som alle andre, hvor der ifølge hackere kan forekomme huller i sikkerheden, kan denne type apps hackes og dermed overtages. Der er mange spekulationer i, hvordan det kan udnyttes, men én ting er helt sikkert. Forbrugerne har ikke taget beskeden om, at de har været overvåget særligt godt til sig.

Op mod hver tredje bruger af We-Vibe skulle have downloaded app?en, hvoraf der har været søgsmål især i udlandet. Det er nok også de færreste, der har lyst til, at der pludselig er en fremmed, der overtager kontrollen over app?en og dermed sexlegetøjet. Det ville de fleste nok føles som en krænkelse af særlig grov karakter.

Brug sexlegetøj uden app

Vil du helt se dig fri for sådanne sager, som her beskrevet i artiklen, er det om at erhverve sexlegetøj, der ikke er tilknyttet en app eller nettet i nogen form. Således er du sikker på ikke at skulle slå WIFI fra, hver gang du skal have gang i aggregatet i soveværelset.

Derudover skal det jo tilføjes, at der er kommet mange nye spændende muligheder inden for netop sexlegetøj, hvor blandt andet VR – Virtual Reality – er blevet et stort hit.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Løs : *
23 + 25 =