Software vi kom til at installere

Software vi kom til at installere

Det findes overalt på næsten alle computere efterhånden: Software, som du ikke mindes at have installeret, som du ikke ved, hvad du skal bruge til og som pludselig bare er der.
Vi har selvfølgelig skrevet om det før, men da problemet bliver mere og mere udbredt, skader det nok ikke lige at nævne det igen.

Hold altid øje med alle flueben!

… når du installerer software. Det er blevet specielt galt efter Oracle er begyndt at inkludere Ask Toolbar i deres Java-downloads. Java er et stykke software, som de fleste danskere nærmest er nødt til at installere – hvis de altså vil benytte sig af netbank. Det skyldes, at NemID benytter sig af Java. Under installationen er Java er Ask Toolbar afkrydset som standard – noget vi på Spywarefri.dk har meget lidt tilovers for.

I min verden har jeg meget svært ved at se, hvad man skal bruge denne toolbar til. Samtidig er det værd at bemærke, at hver gang du installerer software på din computer, så øger du samtidig risikoen for vellykkede angreb, da der så er flere sårbarheder, der kan udnyttes. Det er derfor man kun skal installere software, man har brug for.

Her er et par andre eksempler:

Så du skal altså ikke bare trykke Næste til alt hvad du ser. Husk det nu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Løs : *
34 ⁄ 17 =