At være kreativ – det er ikke bare for kunstnere

At være kreativ – det er ikke bare for kunstnere
Foto: Pexels

Dette indhold er sponsoreret

Kreativitet er en færdighed, som enhver kan lære og udvikle. Det er dog ofte svært at være kreativ på egen hånd – især hvis man ikke har meget praktisk erfaring med det. Derfor kan det være en god idé at deltage i en workshop for at få inspiration eller bare at prøve sig frem når det kommer til at udvikle sin egen kreativitet.

Hvilken betydning har kunst og kreativitet i vores dagligdag?

Kunst og kreativitet har en stor betydning i vores dagligdag. Det er med til at give os et afbræk fra hverdagen. Kreativitet kan være alt lige fra at tegne med farveblyanter, til at lave mad ved brug af nye ingredienser. Det er med til at give os inspiration og fornyelse i vores dagligdag. Derudover kan det også have en positiv indflydelse på vores humør, da man får lov at udfolde sig kreativt.

Gør-det-selv idéer til kreative projekter

Hvis man er kreativ, og god til at tænke ud af boksen, så kan der være rigtig mange penge at spare ved at lave sine egne ting. Dette gælder især hvis man har en hobby, som kræver lidt ekstra udstyr – eksempelvis hvis man kan lide at male, eller måske er til håndarbejde. Hvis man ikke er helt sikker på om man kan finde ud af det selv, så kan der være hjælp at hente online på forskellige hjemmesider og videoer.

Tips og tricks til at blive bedre til at tegne/male/etc.

Der er ingen facitliste for, hvordan man bliver bedre til at tegne/male/etc., men der er nogle generelle tips og tricks, som kan være en hjælp på vejen. 

For det første så er det vigtigt at have de rigtige redskaber, som passer til ens behov og tegnestil. For eksempel så kan det være en fordel at bruge blyanter i stedet for kuglepenne, hvis man gerne vil have et mere præcist stregtegning. Hvis man tegner meget abstrakt, kan det være en fordel at bruge farvede blyanter eller maling i stedet for sort/hvid. 

Det andet tip er selvfølgelig øvelse. Jo mere man øver sig, jo bedre bliver man til det. Dette gælder dog ikke kun selve teknikken, men også ens evne til at se tingene. Det kan være en god idé at finde inspiration fra virkeligheden og andre steder fra. Faktisk kan det ofte være en god idé at starte med et billede fra virkeligheden og derefter lade fantasien løbe frit med billedet – på den måde udvikler man både sin fantasi og sin evne til at se tingene på en anden måde.

Kreativitet kan være svært at definere, men vi ved alle, hvornår vi ser det. Kreativitet er ikke forbeholdt kunstnere – det er for alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Løs : *
30 × 19 =