Webshops reklamerer fortsat analogt

  

Vi skriver 2017, og det er efterhånden mange år siden, at de første danske webshops så dagens lys. Alligevel er mange webshops fortsat dybt afhængige af analoge offline reklame og gode gammeldags skilte, for at overleve på det store, farlige internet.

Skilte og tv-reklamer i stride strømme

Med det for øje, at flere og flere butikker udelukkende eksisterer på internettet, er det dybest set et interessant fænomen, at der stadig er behov for gammeldags skilte og TV reklamer. Men det er der, tilsyneladende. VI har været i dialog med firmaet Skiltex, der er en af landets største producenter af skilte, og her vil man ? uden at nævne navne ? gerne bekræfte, at webshopejere udgør en andel af kundeporteføljen. Således er det ikke ualmindeligt, at se skilte i bybilledet, der reklamerer for en eller anden given hjemmeside. Og det samme gælder TV reklamer. Det er efterhånden de færreste, der ikke har en hjemmeside, men der er også rigtig mange, der KUN har en hjemmeside, men som stadig laver offline reklame, og det er lidt spøjst hvis man tænker efter.

Nemmere og billigere alternativer

En af de fede ting, ved at være online butiksdrivende, er at man selv bestemmer hvem man vil annoncere imod. Det hedder online marketing, men er meget mere målrettet end konventionelle TV reklamer og gadeskilte. Problemet med gadeskilte og TV reklamer er, at man ikke med sikkerhed ved, hvem der ser dem. Det gør man derimod med sin online markedsføring, takket være re-targeting og segmentering. Medmindre du udelukkende bruger browsere som Tor Browser o. lign., som ikke sætter nogle aftryk på internettet, efterlader du altid et spor.

Sådan et spor er ikke hverken farligt eller foruroligende, men det betyder i praksis, at søgemaskiner som Google og YouTube, ved mere om os som forbrugere end nogen andre i verden. Derfor er dette da også de to absolut mest oplagte kanaler, at annoncere igennem. Først og fremmest i forhold til TV reklamer, giver det rigtig gods mening, at flytte dette til YouTube. Når du annoncerer i TV, får du X antal eksponereringer for X antal kroner. Og det er ofte et meget højt beløb man betaler. Til gengæld har man ingen kontrol over hvem, der ser ens reklame ? om nogen. Det skal man ikke bekymre sig om på YouTube. Her vises din reklame nemlig kun for et udvalgt publikum, og det koster som regel kun en brøkdel af TV-modellen.

Ydermere har YouTube reklamer også den fordel, at du kun betaler, hvis reklamen bliver vist. Som udgangspunkt er de første 29 sekunder af en reklame gratis. Dette er en sandhed med modifikationer, men det ER muligt, at du slet ikke betaler.

Det samme gælder for Google. Her har det, du søger på, en enorm betydning for det, du bliver præsenteret for. Ja, der er selv sagt sammenhæng mellem din søgefrase og resultatet, men samme søgefrase på to forskellige computere giver ikke nødvendigvis samme resultat.

Dette skyldes, at din historik spiller en afgørende rolle for, om du får vist visse annoncer eller ej.
Således kan man undre sig over, at onlinefolket stadig bruger Tv-reklamer og gadeskilte, når online marketing er både mere nærliggende, billigere og mere målrettet.


Kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer til denne artikel eller det er ikke muligt at kommentere...

Seneste artikler
Ringet op af Microsoft?

Et par brugere har gjort os opmærksomme på et svindelnummer, som det er en god idé at være opmærksom på - et skoleeksempel på social engineering.

Et af de mest udbredte software-sprog

Det er vigtigt i alle aspekter af livet, at man taler samme sprog.

Kan man selv redde en væskeskade i computeren?

Har du lige spildt vand eller cola i din computer, så læs med her.

Få det billigste internet sådan her

Får du et chok, hver gang du får din internetregning? Så kan du her finde ud af, hvordan du får det billigste internet, så du kan spare penge hver måned.

Det kan du gøre, hvis internettet driller

Der findes næsten ikke noget mere irriterende, end når internettet driller, hvilket selvfølgelig ofte sker, når man har akut brug for det.

Seneste nyt
Tips til hvordan du finder en god iPhone reparatør

Kender du det at din IPhone skærm er smadret eller at dit iPhonebatteri er langsomt? Her får du tips til, hvordan du vælger den rigtige reparatør.

NemID skal erstattes af digital løsning

I 2022 er der formentlig ikke noget, som hedder NemID længere. Ifølge Finans Danmark skal NemID nemlig erstattes af en digital løsning.

Få det billigste internet sådan her

Får du et chok, hver gang du får din internetregning? Så kan du her finde ud af, hvordan du får det billigste internet, så du kan spare penge hver måned.

Det kan du gøre, hvis internettet driller

Der findes næsten ikke noget mere irriterende, end når internettet driller, hvilket selvfølgelig ofte sker, når man har akut brug for det.

Sikre online betalingsmetoder

Noget af det vigtigste, når du har at gøre med online spil er, at du føler dig komfortabel, når du indbetaler og udbetaler penge.