Undgå sexlegetøj, der indsamler private data

Ovenstående overskrift lyder måske lidt bizar, men ikke desto mindre er det virkeligheden. I dag er det muligt at få sexlegetøj, der fungerer virtuelt via en app. Problematikken med disse apps er blot, at de indsamler data om brugeren, hvilket nogen finder angstprovokerende og overvågende.

Eksempelvis har We-Vibe, der er et stykke sexlegetøj til par, og som kan styres via ens smartphone og en app, vist, at den indsamler data på forbrugeren. Det har blandt andet medført, at man har valgt at fjerne den fra Appstore og G-Play.

Det er dog muligt at få trådløst sexlegetøj i høj kvalitet, der ikke indsamler dine personlige data. Faktisk findes der et hav af forskellige varianter, der ikke er koblet op på mobilen og derfor udelukkende kontrolleres manuelt med funktioner, den nu engang har. Vil du undgå sexelegetøj, der indsamler dine private data, gælder det om at holde sig fri for apps, der praktiserer dette.

Uetisk at overvåge forbrugeren

Der har været ført sager, hvor producenten af We-Vibe er blevet dømt, eftersom forbrugerne har lagt sag an for krænkelse af privatlivets fred. Det var angiveligt ikke blevet oplyst, at der blev indsamlet data om dem, der anvendte app?en, hvorfor det forekommer uetisk at gøre brug af dem - uanset om de har eller ej.

Fabrikanten, der er canadisk, har hævdet, at de mange informationer skulle anvendes til at gøre legetøjet bedre til fordel for forbrugeren. Her var også at tale om, at brugernes e-mails var blevet indsamlet, hvilket besværliggjorde forsvaret endnu mere og udmundede i en dom med en bødestraf på 30 millioner dollars.

Hackere kan tvinge sig adgang til sexlegetøjet

I og med at det er en app som alle andre, hvor der ifølge hackere kan forekomme huller i sikkerheden, kan denne type apps hackes og dermed overtages. Der er mange spekulationer i, hvordan det kan udnyttes, men én ting er helt sikkert. Forbrugerne har ikke taget beskeden om, at de har været overvåget særligt godt til sig.

Op mod hver tredje bruger af We-Vibe skulle have downloaded app?en, hvoraf der har været søgsmål især i udlandet. Det er nok også de færreste, der har lyst til, at der pludselig er en fremmed, der overtager kontrollen over app?en og dermed sexlegetøjet. Det ville de fleste nok føles som en krænkelse af særlig grov karakter.

Brug sexlegetøj uden app

Vil du helt se dig fri for sådanne sager, som her beskrevet i artiklen, er det om at erhverve sexlegetøj, der ikke er tilknyttet en app eller nettet i nogen form. Således er du sikker på ikke at skulle slå WIFI fra, hver gang du skal have gang i aggregatet i soveværelset.

Derudover skal det jo tilføjes, at der er kommet mange nye spændende muligheder inden for netop sexlegetøj, hvor blandt andet VR - Virtual Reality - er blevet et stort hit.


Kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer til denne artikel eller det er ikke muligt at kommentere...

Seneste artikler
Ringet op af Microsoft?

Et par brugere har gjort os opmærksomme på et svindelnummer, som det er en god idé at være opmærksom på - et skoleeksempel på social engineering.

Få det billigste internet sådan her

Får du et chok, hver gang du får din internetregning? Så kan du her finde ud af, hvordan du får det billigste internet, så du kan spare penge hver måned.

Det kan du gøre, hvis internettet driller

Der findes næsten ikke noget mere irriterende, end når internettet driller, hvilket selvfølgelig ofte sker, når man har akut brug for det.

Overvejelser du bør lave som live sportsbetting-nybegynder

Sportsbetting er et fænomen, der har eksisteret næsten lige så længe som sporten selv har.

Er det sikkert at spille på live casino?

Der sidder helt sikkert mange derude, der overvejer at gamble online, og mulighederne er da netop i dag også mange.

Seneste nyt
Få det billigste internet sådan her

Får du et chok, hver gang du får din internetregning? Så kan du her finde ud af, hvordan du får det billigste internet, så du kan spare penge hver måned.

Det kan du gøre, hvis internettet driller

Der findes næsten ikke noget mere irriterende, end når internettet driller, hvilket selvfølgelig ofte sker, når man har akut brug for det.

Sikre online betalingsmetoder

Noget af det vigtigste, når du har at gøre med online spil er, at du føler dig komfortabel, når du indbetaler og udbetaler penge.

HTTPS - en protokol for at spille online spil sikkert

HTTP eller HTTPS: Den uopmærksomme opdager måske ikke forskellen på om s’et er der eller ej. Men det kan godt betale sig at kigge efter det.

Er der forskel på sikkerheden på bredbåndsforbindelser?

Der findes mange udbydere af bredbånd på det danske marked. Det er ikke dem alle, der er lige billige og det er ikke dem alle, der er lige gode.