Sådan følger du med i dagens voksende digitalisering

De seneste årtier er teknologien nærmest eksploderet, og i dag er vores samfund blevet meget digitaliseret. Det har medført, at hvis vi som borgere i dag ikke har adgang til elektronisk udstyr, bliver vi nærmest isoleret fra samfundet. Flere og flere offentlige tjenester foregår nu over nettet, og selvom der altid vil være nogle, som ser det som noget negativt, så er det et faktum, at disse tjenester gør dagligdagen for både de offentligt ansatte, og os borgere, mere nem.

Men det er ikke kun de offentlige tjenester, der er blevet digitaliseret. Antallet af online køb er i stor vækst hvert eneste år, og virksomheder har indset, at de er nødt til at have en digital tilstedeværelse, fordi det er der hvor kunderne nu befinder sig. Derudover foregår nu næsten al vores kommunikation med virksomheder, kollegaer, ansatte, familie og venner på forskellige digitale kanaler.

Men hvad betyder så denne voldsomme digitalisering for os almindelige forbrugere og borgere? For det første betyder det, at vi har nemmere adgang til så godt som alt. Det er blevet nemmere at købe hvad som helst, og at kommunikere med andre. Men det betyder så også, at vi må have redskaberne til det.

Elektronisk udstyr

For at kunne være med i denne ret vilde digitale revolution, kræver det, at vi har det nødvendige udstyr. De mest populære digitale produkter på markedet i dag er smartphones, tablets og bærbare computere. På en smartphone og en tablet kan du kommunikere med andre, surfe på nettet, benytte dig af digitale tjenester, se film og høre musik.

Fordi vi kan gøre næsten alt vi vil på en smartphone eller en tablet, er der mange, som ikke længere har en computer. Men en computer kan dog stadig være meget nyttig. Bærbare computere er specielt nyttige for studerende, og selvfølgelig dem, der til dagligt arbejder med en computer. Find ud af hvad dit behov er, og se derefter på de forskellige muligheder du har, før du træffer en beslutning om hvilket udstyr passer bedst til dig.

Til sidst men ikke mindst, skal du også have en internetforbindelse. En router er essentiel at have i hjemmet, så du altid har adgang til nettet når du er hjemme. Derudover er det en god idé at købe et telefonabonnement, der giver dig adgang til et 4G net, så du også har adgang til nettet når du er ude i det offentlige.

Tilbehør til dit udstyr

Når du har købt din smartphone, tablet eller bærbare computer, bør du overveje hvilket tilbehør du har brug for. Til en bærbare computer kan det for eksempel være en mus, hovedtelefoner eller en ekstra skærm.

Husk også altid at have de rigtige kabler, så du altid kan oplade dine enheder, og at alt ellers kører så optimalt som det nu engang kan. Mackabler fra Apple er produceret af materiale i høj kvalitet, og sikrer dig, at du altid kan være sikker på, at din enhed kører som den skal, og at du kan oplade den hvornår du vil.


Kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer til denne artikel eller det er ikke muligt at kommentere...

Seneste artikler
Ringet op af Microsoft?

Et par brugere har gjort os opmærksomme på et svindelnummer, som det er en god idé at være opmærksom på - et skoleeksempel på social engineering.

Software vi kom til at installere

Det findes overalt på næsten alle computere efterhånden: Software, som du ikke mindes at have installeret, som du ikke ved, hvad du skal bruge til og som pludselig bare er der.

Hvad kan man lave nu, når alt er lukket ned?

Og vigtigere, hvad kan man lave på computeren uden at få alt muligt spyware ind på computeren?

Et af de mest udbredte software-sprog

Det er vigtigt i alle aspekter af livet, at man taler samme sprog.

Kan man selv redde en væskeskade i computeren?

Har du lige spildt vand eller cola i din computer, så læs med her.

Seneste nyt
Hvad kan man lave nu, når alt er lukket ned?

Og vigtigere, hvad kan man lave på computeren uden at få alt muligt spyware ind på computeren?

Hurtigt og sikkert log-in med digitalt NemID

Det er efterhånden en del år siden, at den danske regeringen indførte det såkaldte NemID, som i første omgang var alt andet end let for danskerne.

Hvor meget bliver du overvåget på nettet? Og hvordan kan du sikre dig selv?

Vi har alle en lille bange anelse om at vi bliver overvåget mere end hvad rart er.

BullGuard på tilbud

Vi har lige nu BullGuard Antivirus og BullGuard Internet Security på lager til sindssyge priser.

Beskyt din computers indre og ydre

Hvis du har en computer med vigtige dokumenter, som skal holde i lang tid, kan det være en god idé at bruge nogle af dine penge på antivirus og fysisk beskyttelse.