Online Backup 2010: Keepit

4
Vurdering:
http://www.spywarefri.dk/images/nyheder/keepit-logo.png
  
REVIEW
Vi anmelder online backup fra Keepit, der har nogle meget fordelagtige priser. Men hvad med sikkerheden, programmet og betingelserne?


Kort om produktet
Keepit er online backup til private og virksomheder. Der er programmer til Max OS X og Windows - en version til Linux skulle komme senere på året. Servicen kan benyttes i to versioner: UNLIMITED, som kun må benyttes af private til én maskine og PRO, der må benyttes af alle på flere maskiner. Prisen for Keepit UNLIMITED er kr. 468,- årligt for ubegrænset plads, mens Keepit PRO beløber sig til kr. 348,- plus 12,- per GB - eksempelvis kr. 708,- for 30 GB.

Prisen skræmmer ikke og der findes også en gratisversion (Keepit FREE), der giver dig 2 GB plads eller du kan prøve Keepit UNLIMITED gratis i 30 dage uden at oplyse kreditkort - den mulighed benytter vi os af.

Sikkerhed og troværdighed
Keepit drives af Keepit A/S, der er et søsterselskab til Cohaesio A/S. Cohaesio A/S har eksisteret siden 1996 og Keepit har været i drift siden slutningen af 2007. Selskaberne ser ud til at være økonomisk stabile.

Data krypteres lokalt før afsendelse med 256 bit AES, og det er helt acceptabelt. Data transporteres herefter med en protokol, der svarer til SSL.

Krypteringsnøglen er helt privat og det bifaldes. Det er en god idé, at tage en backup af nøglen eller printe den ud, som Keepit også selv anbefaler.

Der tages en ugentlig backup af din backup. Data er placeret på tre uafhængige fysiske lokationer, der har mere end 25 km mellem sig.

Betingelser og privatliv
Jeg fandt ikke noget specielt negativt i betingelserne; der er ikke de samme restriktive betingelser som hos mange af konkurrenterne. Det giver points til regnskabet.

Du køber ét års abonnement, som automatisk fornyes før de tolv måneder udløber. Keepit kan opsige aftalen med tredive dages varsel og den gratis udgave udløber automatisk, hvis der har været en periode på 180 dage uden aktivitet.

Det eneste negative er, hvis du vil fortryde købet: Det er i dag ikke muligt at opsige/fortryde via keepit.com og derfor skal der uanset ovenstående fremsendes skriftlig opsigelse per brev til Keepit A/S, Lautrupsgade 9, 1, 2100 København ø. Underligt.

Der er 30 dages historik - det vil sige op til 30 versioner af data. Versionerne tæller med i regnskabet, men hvis du benytter den ubegrænsede udgave, har det ingen betydning.

Download og installation
Windows-klienten fylder 7,5 MB og hentes hurtigt. Vi kan vælge avancerede indstillinger, hvor placering og et par andre småting kan ændres. Et klik på Installér igangsætter installationen, der er ovre på fem sekunder. Det er mere end tilfredsstillende og samtidig bliver vi klar over, at der er tale om et letvægtsprogram med de fordele og ulemper det nu bringer.

Programmet og dets funktioner
Når vi klikker på Start program, bliver vi mødt af oprettelse / indlogning af bruger. Vi logger ind og kan derefter vælge de mapper, der skal tages backup af. I starten troede jeg faktisk, at der var tale om en indledende opstartsguide - det er der også på en måde, men det er samtidig hele programmet, der nu er startet op. Der er nogle hints til højre, men de forsvandt (desværre), da jeg klikkede på avanceret visning. Klik på Hjælp giver kort og konkret hjælp til skærmbilledet. Jeg vil ikke mene, at det skal være mere udførligt, da programmet er meget simpelt.

  

Vi starter den første backup ved at klikke på Tag backup nu.

  

Vi bliver informeret om, at vi skal væbne os med tålmodighed - det er helt ok; specielt når det går rimeligt tjept. I vores test passede Nuværende hastighed ikke med den reelle hastighed, men det er en bagatel.

Et klik på fanebladet Bruger giver kort og godt mulighed for at tage backup af krypteringsnøglen. Det skal du gøre. Du kan udskrive den og bevare den i en bankboks eller eksportere et par kopier til en fil, som du så kan gemme et par sikre steder.

Der findes et kontrolpanel, som du kan få adgang til via Keepit's website. Her kan ikke gøres meget andet end at betale for programmet - der er altså ikke adgang til dine filer her.

Programmet understøtter desværre ikke netværksdrev.

Brugervenlighed
Det bliver næppe nemmere end Keepit.

Gendannelse
Gendannelsen var uden problemer. Jeg kunne godt ønske, at der var mulighed for at gendanne til den oprindelige lokation i stedet for én bestemt mappe. Hierakiet bevares i den valgte mappe.


Hastighed
Det tog cirka 6 minutter at tage backup af 154 MB data. Det er helt acceptabelt og at det kun tog den halve tid at gendanne data gør det kun endnu bedre.

Support
Keepit tilbyder support via e-mail og de oplyser selv, at spørgsmål normalt besvares indenfor 10 timer, hvis du er betalende kunde. Der er også telefonisk support fra 9-16 på hverdage for betalende kunder - i vores test tog det knap 3 minutter at komme igennem til en supporter.

Konklusion
Det er det mest simple program til online backup, jeg endnu har set. Der er sparet på nogle funktioner for at opnå så nemt et program - om der er for få muligheder er helt sikkert en smagssag. Det giver gode points, at der er ubegrænset plads for enkeltbruger-versionen - prisen på PRO-versionen er heller ikke direkte afskrækkende.

Det er et minus, at der ikke kan tages backup fra netværksdrev.

Det er svært at uddele en karakter til Keepit. Som avanceret bruger ville jeg måske ikke selv vælge denne løsning, men det bør ikke afholde andre fra det. Det svinger mellem 3 og 4 stjerner og da 3,5 normalt rundes op, må vi hellere følge normen.

Kommentarer
Skrevet af: Peter Jørgensen den 15. Jun 2010 09:41

Jeg har tidligere anvendt Keepit FREE i en kortere periode. Jeg droppede det igen, da jeg fandt ud af, at man ikke kunne foretage inkremental backup - jeg kunne i hvert fald ikke få det til at virke. Det er bestemt ikke helt ligegyldigt, når jeg med jævne mellemrum skal tage backup af en 300 MB Outlook-fil med 512 Kbit upload. Om det kun gælder den gratis version, skal jeg ikke kunne sige, men der burde vel ikke være forskel på dette i forhold til betalingsversionerne.

Peter Jørgensen's billede
Skrevet af: Thomas Huulbæk Andersen den 15. Jun 2010 11:06

Hvor lang tid siden anvendte du det? I testen fungerede den inkrementale del uden problemer.

Thomas Huulbæk Andersen's billede
Skrevet af: ... den 15. Jun 2010 14:37

Ingen problemer med inkremental backup her. Har brugt KeepIt i flere år. Fungerer fint.

...'s billede
Skrevet af: Peter Jørgensen den 15. Jun 2010 14:38

Jeg kan ikke huske det helt nøjagtigt - sidste efterår, mener jeg. Før Keepit brugte jeg Mozy. Dette virkede rigtigt godt i et års tid (også den inkrementale del), men så fik programmet problemer med at kontakte deres server. Keepit valgte jeg fordi, det virkede ganske tillidsvækkende, og så var(er) det dansk, men da jeg ikke kunne få den inkrementale backup til at virke, måtte jeg finde på noget andet.

I dag bruger jeg Dropbox. Med dette kan man også synkronisere filer mellem flere computere helt automatisk - også inkrementalt wink Jeg synes faktisk, det er ganske genialt. Måske en ide til en anmeldelse?

Peter Jørgensen's billede
Skrevet af: Thomas Huulbæk Andersen den 15. Jun 2010 14:55

Yeps, Dropbox kommer der også en anmeldelse af snart wink Jeg bruger det også selv, men det er lidt en anden slags backup, da den (så vidt jeg erindrer) kræver at man også selv har backuppladsen til rådighed lokalt. 
Men den diskussion må vi hellere tage det rigtige sted smile

Thomas Huulbæk Andersen's billede
Skrevet af: hekosa den 16. Jun 2010 17:16

Jeg har også brugt Keepit unlimited i et par år til privat brug. Er meget tilfreds, da jeg synes det er til en meget rimelig pris. grin

hekosa's billede
Skrevet af: slingshot11341 den 26. Aug 2010 20:46

Et enkelt spørgsmål: Er Keepit også stedet for backup af billeder/fotos (de fylder jo en del)?

slingshot11341's billede
Skrevet af: hekosa den 27. Aug 2010 15:15

Jeg har en masse foto/videoklip, der bliver taget backup af. Det tager lidt tid første gang, afhængig af din internet hastighed, men efterfølgende er det jo kun ændringer der tages backup af.

hekosa's billede
Skrevet af: slingshot11341 den 27. Aug 2010 21:34

Tak for svaret hekosa grin
Så for ca. 468,- danske dadler - så er det bare at fylde på? grin

slingshot11341's billede
Skrevet af: hekosa den 27. Aug 2010 21:56

Velbekomme. Ja det er ubegrænset, hvor meget du fylder på. smile

hekosa's billede
Skrevet af: slingshot11341 den 28. Aug 2010 08:43

Nu skriver Thomas;“Det er et minus, at der ikke kan tages backup fra netværksdrev”, gælder det også min eksterne harddisk - der ligger fast i dokking, på ryggen af min Medion maskine?

slingshot11341's billede
Skrevet af: hekosa den 28. Aug 2010 22:53

Det tror jeg ikke er noget problem. Min backup bliver taget fra en netværksharddisk (NDAS)Det fungerer fint.

hekosa's billede
Skrevet af: Bo Kruse den 20. Sep 2010 15:25

For en god ordens skyld: jeg er ansat hos Keepit, men tænkte jeg lige ville svare på et par af jeres spørgsmål.

@slingshot11341
Keepit er netop stedet for backup af billeder og den slags. Keepit UNLIMITED er uden begrænsing på datamængden, så ja, du kan bare fylde på. Det har vi mange brugere der gør (inkl. undertegnede). Som nævnt af andre, så skal du dog lige væbne dig med tålmodighed, da det jo tager lidt tid at uploade så meget data. Det gælder også selvom vi, så vidt mine matematisk evner rækker, har den højeste upload- og gendannelseshastighed af dem der er blevet testet her på Spywarefri.

Keepit understøtter ikke eksterne drev eller netværksdrev. Du kan i teorien godt have din docking station sat til, så længe det er samme harddisk der sidder i, og så længe den altid er tændt/sat til. Ellers risikerer du at du har taget backup af hele harddisken, hvorefter harddisken måske næste gang du tager backup ikke længere er sat til, og så vil programmet betragte filerne som fjernet fra din computer. Det vil så betyde at du næste gang du sætter harddiske til, skal uploade det hele igen, da filerne betragtes som nye filer tilføjet din backup.

Bo Kruse's billede
Skrevet af: slingshot11341 den 20. Sep 2010 20:53

Hej Bo
Tak for at du lige kikkede forbi og mere tak for en god forklaring. Angående docking stationen, så bor den fast på maskinen, så det er jo perfekt.

slingshot11341's billede
Skrevet af: Bo Kruse den 20. Sep 2010 22:07

Hej igen,

For en god ordens skyld må jeg hellere understrege, at vi IKKE kan garantere for en konsistent backup, såfremt du vælger at have dit drev forbundet eksternt (uanfægtet af hvad jeg har skrevet ovenfor).

Bo Kruse's billede
Skrevet af: Bo Kruse den 20. Sep 2010 22:38

(Kunne godt bruge en edit-funktion :] )
Jeg har lige genlæst anmeldelsen, og har et par kommentarer, jeg gerne vil knytte til den:

1. Vedr. opsigelse af abonnementet, så er det ikke længere helt så besværligt, som det står beskrevet i betingelserne. Jeg vil tro at det er et gammelt levn, som jeg vil sørge for bliver opdateret. Det er dog stadig korrekt at vi ikke har en automatisk opsigelse, men det kan gøres ved at kontakte kundeservice via e-mail.

2. Vi er klar over at hastighedsvisningen er off - den, og meget andet, kommer til at få en kærlig hånd over de næste par måneder.

3. Vedr. gendannelse til den oprindelige lokation, så ved jeg ikke om det er muligt. Jeg tænker at det kan udgøre en risiko for de mennesker som også inkluderer deres windows-folder i deres backup (måske fordi de bare har inkluderet hele c-drevet). Den eneste måde du kan undgå den risiko er ved ikke at tillade den at overskrive filerne, men så mistes fordelen ved at lade den gendanne til oprindelige lokation. Uenig?

————-

Derudover kunne jeg godt tænke mig at høre hvad I mener der skulle til, for at trække Keepit op på 5 stjerner?

I øvrigt tak for en konstruktiv anmeldelse.

Med venlig hilsen

Bo Kruse
Product Developer
————————————————-
Keepit A/S – Lautrupsgade 9, 1 – 2100 København Ø

Telefon: +45 4588 0888
Fax….: +45 4588 0777

E-mail: .http://www.keepit.com

Bo Kruse's billede
Skrevet af: Taygoo den 11. Nov 2010 14:24

@ Bo Kruse

“Derudover kunne jeg godt tænke mig at høre hvad I mener der skulle til, for at trække Keepit op på 5 stjerner?”

Hvad med en bedre kundeservice?

Jeg havde i fredags købt jeres produkt Keep II Untl.

Efter nogle dage finder jeg ud af at det ikke er noget for mig, og jeg sender en afbestilling via jeres hjemmeside. 3 dage senere er der ikke kommet svar, og pengene er blevet trukket.

Af undren går jeg ind og nærlæser jeres betingelser om at man skal sende jer en brev. Men kunne i svare på jeres henvendelser?

Mvh ars

Taygoo's billede
Skrevet af: Bo Kruse den 11. Nov 2010 14:38

Hej Ars

Det er, desværre, en gammel leftover at man SKAL sende os brev for at opsige.  Du kan sagtens opsige/fortryde dit køb ved at skrive til kundeservice.

Kan du oplyse mig ID-nummeret på den sag du har oprettet? Det burde fremgå af den automatiske bekræftelse på din henvendelse.

Du skal være meget velkommen til at skrive til mig på bk (a) keepit.com - så kan jeg følge op på det.

/Bo
Keepit.com

Bo Kruse's billede
Skrevet af: Taygoo den 11. Nov 2010 16:37

@BO

Tak for respons

Jeg har ikke modtaget, en bekræftigelse på min henvendelse. Om det er en fejl i systemet eller en fejl 40 skal jeg være usagt. Men jeg sender gerne en mail med info.

Taygoo's billede
Seneste artikler
Ringet op af Microsoft?

Et par brugere har gjort os opmærksomme på et svindelnummer, som det er en god idé at være opmærksom på - et skoleeksempel på social engineering.

Software vi kom til at installere

Det findes overalt på næsten alle computere efterhånden: Software, som du ikke mindes at have installeret, som du ikke ved, hvad du skal bruge til og som pludselig bare er der.

Kryptovaluta – sikker investering eller ej?

Når man taler om sikre investeringer, tænkes der ofte på, om der er risiko for at miste alle eller dele af sin investering, hvis et aktiv bliver mindre værd.

Sådan beskytter du dig effektivt mod ransomware

I en verden hvor mange af vores absolut vigtigste oplysninger er rykket online, er det ekstra nødvendigt at få strammet op på sin sikkerhed på nettet.

Sådan spotter du en skadelig hjemmeside

Internettet har bragt en masse godt til os. Vi kan surfe, vi kan shoppe, vi kan surmule – der findes snart ikke de, vi ikke kan.

Seneste nyt
Kryptovaluta – sikker investering eller ej?

Når man taler om sikre investeringer, tænkes der ofte på, om der er risiko for at miste alle eller dele af sin investering, hvis et aktiv bliver mindre værd.

Sådan beskytter du dig effektivt mod ransomware

I en verden hvor mange af vores absolut vigtigste oplysninger er rykket online, er det ekstra nødvendigt at få strammet op på sin sikkerhed på nettet.

Sådan spotter du en skadelig hjemmeside

Internettet har bragt en masse godt til os. Vi kan surfe, vi kan shoppe, vi kan surmule – der findes snart ikke de, vi ikke kan.

Fire måder du kan tjene penge online

De fleste bruger efterhånden mere og mere tid foran computeren, og det gør sig særligt gældende i de kolde danske vintermåneder.

Invester i aktier direkte fra hjemmet

Vidste du, at du kan investere i aktier derhjemmefra? Hvis din computer er godt beskyttet mod hackere og virus, er det faktisk det sikreste sted, du kan købe og sælge fra.