Online Backup 2010: BullGuard

3
Vurdering:
http://www.spywarefri.dk/images/nyheder/bullguard_backup_logo.gif
  
REVIEW
I rækken af anmeldelserne af online backup er vi nu nået til BullGuard. Kan det stå distancen mod de amerikanske konkurrenter?


Kort om produktet
BullGuard Backup er den selvstændige backup-løsning fra BullGuard. Klienten er indeholdt som et modul i BullGuard Internet Security, så hvis man ikke har sikkerhed i forvejen og ønsker online backup, så er det en overvejelse værd.

Prisen er kr. 300,- for 1 års abonnement med 10 GB online plads. Der er abonnementer op til 100 GB - f.eks. skal du slippe kr. 600,- for plads til 50 GB. Det er ikke den billigste løsning men også langtfra den dyreste.

Du kan benytte klienten - der kun understøtter Windows - på 3 computere. Det er muligt selv at vælge, hvor mange versioner af filerne, der skal gemmes - og du bestemmer også selv, om backuppen skal krypteres. Netværksdrev understøttes.

Sikkerhed og troværdighed
BullGuard Limited, som er virksomheden du indgår aftale med, har til huse i London. Virksomheden har eksisteret siden 2002. Virksomhedens stabilitet betyder en del, når vi skal placere vores data i deres huse og der er ikke umiddelbart faresignaler med BullGuard. Helt risikofrit bliver det aldrig, så derfor bør online backup ikke være din eneste sikkerhedskopi, hvis der er tale om vigtige data.

Din backup krypteres - hvis du ønsker det - med en privat nøgle med 256 bit AES. Endnu engang vil jeg gerne påpege, at hvis du mister koden, så mister du dine data - det mest optimale er at skrive den ned og gemme den et sikkert sted.

Data gemmes fysisk i Danmark og der er tale om et redundant setup.

Betingelser og privatliv
Betingelserne giver ikke anledning til negative kommentarer.

Download og installation
Installationsfilen fylder lidt mere end 12 MB. Der kan vælges de samme sprog som i BullGuard Internet Security - dansk, tysk, engelsk, spansk, fransk, italiensk og hollandsk. Installationen forløber hurtigt og vi skal derefter registreres. Hos Spywarefri er vi ikke glade for, at tilmeldingen til nyhedsbreve er vinget af som standard - vi fjerner markeringen før registreringen.

Det skal bemærkes, at vi automatisk blev tilmeldt ét nyhedsbrev alligevel.

Det er også kritisabelt, at et klik på Erklæring om beskyttelse af personlige oplysninger fører til forsiden af BullGuards hjemmeside og ikke det ønskede dokument.

Derefter vælger vi et kodeord til beskyttelse af kontoen. Der står, at vi også vil modtage en e-mail med kodeordet - vi modtager dog også en e-mail, men ikke med kodeordet. Den indeholder generel information skrevet på engelsk - og et link til en engelsk video-præsentation.

Som ved andre BullGuard-produkter er det dog nemt at ændre kodeordet senere.

Programmet og dets funktioner
Programmet minder i dets layout om BullGuard Internet Security. På Hovedsiden kan vi få et hurtigt overblik over status, under Konto styres kontoen og Indstillinger giver mulighed for at ændre et par simple indstillinger - så som proxy-forbindelse og opstart af programmet.


Et klik på det lille ?-tegn nederst vil på alle sider frembringe en kort hjælpetekst.

Lad os komme i gang med at sikkerhedskopiere data.


Der kan oprettes flere backup-profiler - det kan være relevant at have én profil til nogle filer, en anden til andre og en helt tredje til e-mails. Jeg vil lige bemærke, at et klik på Fortæl mere frembringer en ikke-eksisterende side. Uheldigt.

Vi klikker på Ny backup (og ikke Ny sikkerhedskopi som der står skrevet) eller GUIDE for at komme igang. Guiden er nem at benytte men om det er egentlig er nemmere end den mere manuelle metode er et åbent spørgsmål.

    

I de seks trin starter vi med at vælge nogle generelle placeringer og dokumenttyper og der tages stilling til, om der skal tages backup af e-mails. Derefter vælges hvor der skal søges efter de valgte dokumenttyper. Når søgningen er afsluttet vises, hvor mange MB der er fundet og der kan redigeres i det valgte. Som standard tages backup når du ikke bruger computeren - det kan du ændre i næste trin, hvis du ønsker. I sidste trin vælger vi, hvor backuppen skal placeres.

      

Den manuelle metode er som sagt også ret nem og er anmelderens foretrukne. Der skal først tages stilling til, om der er tale om filer eller e-mails. Forskellen er, at du ved valg af en understøttet e-mail klient, kan vælge præcist de e-mail mapper, der skal tages backup af.

Vi vælger filer og præsenteres for et vindue med fire faneblade: Hvad, Hvor, Hvornår og Hvordan. Det lyder simpelt og det er det også.

Et klik på Tilføj og det er nemt at vælge mapper og filer, der skal sikkerhedskopieres. Efter valg af mapper kan der oprettes et filter, hvis man ønsker, at filer der passer på bestemte kriterier ikke skal med. Der kan filtreres på størrelse, type, dato og navn. Det er relevant og nemt at bruge.

    

Hvor dækker over placeringen af din sikkerhedskopi. Du kan vælge mellem dit online drev fra BullGuard, CD/DVD eller valgfri mappe (f.eks. netværksdrev eller ekstern disk). Hvornår handler om tidsplanen for backup. Du kan benytte en decideret tidsplan (f.eks. dagligt kl. 18:00) eller lade BullGuard køre backup, når du ikke bruger computeren. Det er selvfølgelig også muligt kun at starte backuppen selv.

Hvordan dækker over nogle yderligere, vigtige indstillinger. Den vigtigste beslutning er, om backuppen skal krypteres eller ej. Det er noget, du kan bestemme fra backup til backup - jeg vil altid anbefale, at du vælger krypteringen. Det kan dog ikke understreges nok, at du mister din backup, hvis du glemmer dit kodeord. BullGuard tilbyder at spørge dig om kodeordet én gang om måneden for at hjælpe dig med at huske det. God idé.

Du skal også tage stilling til, hvor gamle versioner af filerne, du vil gemme. Det er altså historikken over ændrede filer, der er tale om. Det tæller med i regnskabet, så indstillingen skal ikke bruges uden omtanke. Den kan også opsættes til kun at gælde for filer af en vis størrelse - også en god idé.

Det er muligt at benytte sig af synkronisering. Det betyder i praksis, at filer du sletter på computeren også slettes fra backuppen. Til sidst er det muligt at komprimere data, så du får mere plads til rådighed. Det eneste minus er, at filerne så ikke er til rådighed via browseren eller direkte i Windows stifinder.

Testen af backup-funktionen fungerede problemfrit.

Du kan opnå adgang til dine filer udenom klienten eller via din browser, hvis du altså ikke komprimerer data. Via stifinderen fungerer det som brug af et almindeligt drev - det fungerede fint.


Adgangen ved hjælp af browseren virkede også som forventet - dog er det endnu en del, der mangler at blive oversat til dansk.

Brugervenlighed
Brugervenligheden i BullGuard Backup er næsten helt i top. Der mangler et par oversættelser for at score topkarakter.

Gendannelse
Gendannelse kan foretages i browseren, stifinderen eller ved at benytte klientens guide.

      

Gendannelserne foregik uden problemer, selv om jeg godt kunne ønske mig muligheden for at gendanne til den oprindelige lokation.

Hastighed
Jeg forventede, at backup af data ville gå forholdsvis hurtigt. Da det tog knap 36 minutter at sende filen på 527 MB, så blev forventningerne nogenlunde indfriet - det er 14 MB i minuttet og altså ikke helt på højde med de hurtigste. Men helt sikkert acceptabelt. Ved download tog det cirka 22 minutter eller 24 MB i minuttet.

Support
BullGuards support foregår per e-mail eller ved live chat. Der var svar indenfor 24 timer på e-mail men deres live chat kan anbefales. Der var ved flere tests kompetente svar indenfor 10-30 sekunder.


Konklusion
Hvis vi tager det negative først, så holder det ikke, at der linkes til ikke-eksisterende dokumenter. Jeg er heller ikke glad for sammenblandingen af engelsk og dansk og jeg kunne personligt godt tænke mig lidt flere funktioner og understøttelse af andet end Windows. Priserne trækker heller ikke op.

Heldigvis er der masser af positive ting, der vejer en del mere end det negative. Det mest positive er, at der helt vildt nemt at bruge programmet og at det (fortrinsvis) er på dansk.

Det bliver ikke helt til en topkarakter - hvis vi skal ned i decimalerne lander vi nok på 3,4 ud af 5. Stjernerne kan dog ændre sig, når alle produkter er blevet testet.

Kommentarer
Skrevet af: hjemmeplejen den 12. Sep 2010 22:12

Kører selv med Bullguard 9.0 og har ikke problemer hverken med scanninger eller backup. Så for mig (kører win 7 home premium 64 bit) fungerer det fint.

hjemmeplejen's billede
Skrevet af: marbella den 22. Okt 2010 02:42

Laver det også backup af Kaazar ! som de samarbejder med ?

marbella's billede
Seneste artikler
Ringet op af Microsoft?

Et par brugere har gjort os opmærksomme på et svindelnummer, som det er en god idé at være opmærksom på - et skoleeksempel på social engineering.

Software vi kom til at installere

Det findes overalt på næsten alle computere efterhånden: Software, som du ikke mindes at have installeret, som du ikke ved, hvad du skal bruge til og som pludselig bare er der.

Kryptovaluta – sikker investering eller ej?

Når man taler om sikre investeringer, tænkes der ofte på, om der er risiko for at miste alle eller dele af sin investering, hvis et aktiv bliver mindre værd.

Sådan beskytter du dig effektivt mod ransomware

I en verden hvor mange af vores absolut vigtigste oplysninger er rykket online, er det ekstra nødvendigt at få strammet op på sin sikkerhed på nettet.

Sådan spotter du en skadelig hjemmeside

Internettet har bragt en masse godt til os. Vi kan surfe, vi kan shoppe, vi kan surmule – der findes snart ikke de, vi ikke kan.

Seneste nyt
Kryptovaluta – sikker investering eller ej?

Når man taler om sikre investeringer, tænkes der ofte på, om der er risiko for at miste alle eller dele af sin investering, hvis et aktiv bliver mindre værd.

Sådan beskytter du dig effektivt mod ransomware

I en verden hvor mange af vores absolut vigtigste oplysninger er rykket online, er det ekstra nødvendigt at få strammet op på sin sikkerhed på nettet.

Sådan spotter du en skadelig hjemmeside

Internettet har bragt en masse godt til os. Vi kan surfe, vi kan shoppe, vi kan surmule – der findes snart ikke de, vi ikke kan.

Fire måder du kan tjene penge online

De fleste bruger efterhånden mere og mere tid foran computeren, og det gør sig særligt gældende i de kolde danske vintermåneder.

Invester i aktier direkte fra hjemmet

Vidste du, at du kan investere i aktier derhjemmefra? Hvis din computer er godt beskyttet mod hackere og virus, er det faktisk det sikreste sted, du kan købe og sælge fra.