Online Backup 2010: BackupBank

3
Vurdering:
http://www.spywarefri.dk/images/nyheder/backupbank_logo.png
  
REVIEW
Vi tester online backup fra danske BackupBank i vores store Online Backup test. Kan det danske program konkurrere med det store udland?


Kort om produktet
BackupBank Privat har applikationer til Windows eller Mac OSX. Der er ingen gratis version, men det er ikke noget der tæller negativt i vores optik. Du tilbydes fra 5 GB til 1000 GB plads. 10 GB koster f.eks. kr. 395,- om året, 30 GB koster kr. 610,- og 150 GB ligger på kr. 1.920,-. Det er lidt i den dyre ende i forhold til de engelsksprogede konkurrenter.

Du kan prøve servicen gratis i 14 dage. Programmet kan kun installeres på én PC (per konto).

Hvis du ender med at ville købe programmet, kan du som Spywarefri bruger få 10 % rabat ved at bruge rabatkoden dkbbsnet.

Sikkerhed og troværdighed
Virksomheden bag BackupBank Privat er Avalonia-Net ApS, der blandt andet kendes fra hosting-branchen og Avalonia-Net har eksisteret siden 1996.

Til kryptering benyttes 256 bit AES og der kan vælges egen, privat krypteringsnøgle. Det vil jeg altid foretrække, men hvis man er bange for at glemme koden, skal man ikke vælge dette. Der kan også vælges kryptering med en nøgle, som BackupBank selv vælger - eller man kan springe kryptering over. Det sidste anbefales ikke.

Til selve transporten benyttes SSL.

Fysisk får din backup til huse i Nationalbankens tidligere bankboks bag næsten 1 meter beton. Derudover er der "panser-karm og skafor godkendt sikkerhedsdør af højeste sikringsklasse" og mindst to backup-kopier er placeret fysisk uafhængigt af hinanden.

Betingelser og privatliv
BackupBank Privat indeholder også gummiparagraffen kendt fra sine amerikanske pendenter, der sikrer, at de hurtigt kan komme ud af deres kontraktlige forpligtelser overfor brugeren.

"Da det ikke er BackupBank's hensigt at overvåge din online kommunikation, forbeholder BackupBank sig retten til at redigere eller fjerne indehold som vi bliver bekendt med og som vi mener er skadeligt eller stødende for den almene offentlighed. Terminering eller suspendering af din konto kan blive resultatet, som en konsekvens på overtrædelse af denne paragraf."

Ovenstående betingelse ses først under installation af klienten. Det trækker som sædvanligt lidt ned i den samlede bedømmelse.

Download og installation
Der findes en 2-siders installationsvejledning, som guider igennem det vigtigste.
Jeg tester Windows-versionen, der fylder 55 MB. Der står ikke at den understøtter Windows 7, men hvis den ikke gør er det nok lige på trapperne. Installationen er nemt overstået og vi møder login-skærmen. Her skal indtastes det login navn og kodeord som modtages per e-mail. Da jeg har en aversion mod stavefejl vil jeg lige kort nævne, at der står "Konto eksistere ikke", hvis man taster forkert brugernavn. En bagatel (som skulle være rettet nu!).

Herefter skal valget af kryptering foretages. Det står imellem ingen, standard og krypteringsnøgle. Det kunne i dette tilfælde være rart, hvis det var muligt at få lidt uddybende information om valgmulighederne her. Der er ikke yderligere forklaring til valgmulighederne og det forklares heller ikke i installationsvejledningen.

Programmet og dets funktioner
Når du starter programmet op bliver du mødt af et meget simpelt brugerinterface og det er ikke en dårlig ting.


Du kan starte backup, lave gendannelse og ændre diverse indstillinger - der er kort sagt det nødvendige og ikke meget mere. Rigtigt nemt at finde ud af.

Klik på Backup starter backuppen manuelt. Det kan næsten ikke være mere simpelt.

Backup bør selvfølgelig tages ofte og ved at klikke på Backup plan er det nemt at ændre hvornår og hvor ofte, der skal tages backup.


Efter afsluttet backup modtager du en mail om status på backuppen - det kan være rart, hvis den fejler. Det samme er tilfældet med gendannelse.

Det er muligt at ændre forskellige indstillinger.

Det meste interessante er det såkaldte kontinuerlig databeskyttelse samt hvor længe slettede filer skal beholdes. Aktivering af kontinuerlig backup (kræver kontakt til BackupBank inden det aktiveres) gør, at der automatisk tages backup af nye og ændrede filer. Der er altså ikke tale om backup på definerede tidspunkter; det minder om den måde, som SugarSync fungerer på.

Slettede filer kan beholdes i op til 14 dage. Det er en vigtig indstilling, da versionerne tæller med i det samlede gigabyte-regnskab.

Det er - heldigvis - muligt at tage backup af netværksdrev medmindre man benytter sig af kontinuerlig databeskyttelse.

Ved at logge ind på hjemmesiden kan man ændre backup-størrelse eller lukke kontoen. Det er ikke muligt at hente filer direkte uden om klienten.

Brugervenlighed
Det er nok det mest simple backup-produkt jeg endnu har benyttet. Jeg er sikker på, at det er noget næsten alle kan finde ud af at bruge.

Gendannelse
Gendannelse startes ved at klikke på Gendan, hvorefter et vindue med et par indstillingsmuligheder åbnes.


Det er her muligt at vælge hvilke versioner, der skal gendannes - samt deres placering. Simpelt og hurtigt.

Hastighed
Måske ikke overraskende er BackupBank Privat en del hurtigere end de internationale konkurrenter. Faktisk er det muligt, at vores beskedne knap 8 Mbit upstream ikke var nok. I hvert fald blev vores testfil på knap 61 MB overført til deres servere på 1 minut og 27 sekunder. Det svarer til 48 MB i minuttet - altså meget mere end acceptabelt. Download ved gendannelse var endnu hurtigere; her ramte vi knap 180 MB i minuttet.

Support
Hjælp ydes ved hjælp af e-mail eller telefonisk fra 8:00 til 16:30 hverdage. Der var ingen problemer med at komme igennem telefonisk. Email blev besvaret indenfor 24 timer.

Konklusion
Jeg synes, at dokumentationen er mangelfuld og jeg savner derudover en hjælpeknap i programmet, der kan forklare de forskellige valgmuligheder. Prisen er lidt høj og vi kan kun få dækket 1 computer.

Brugervenlighed og hastighed trækker meget op i den samlede bedømmelse. Det meget simple brugerinterface bunder i, at der er et begrænset antal muligheder i klienten, men hvis man ikke er avanceret bruger, er der ikke noget, man kommer til at savne. BackupBank Privat gør præcist, hvad du forventer - tager backup af dine data, hverken mere eller mindre.

Kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer til denne artikel eller det er ikke muligt at kommentere...

Seneste artikler
Ringet op af Microsoft?

Et par brugere har gjort os opmærksomme på et svindelnummer, som det er en god idé at være opmærksom på - et skoleeksempel på social engineering.

Software vi kom til at installere

Det findes overalt på næsten alle computere efterhånden: Software, som du ikke mindes at have installeret, som du ikke ved, hvad du skal bruge til og som pludselig bare er der.

Kryptovaluta – sikker investering eller ej?

Når man taler om sikre investeringer, tænkes der ofte på, om der er risiko for at miste alle eller dele af sin investering, hvis et aktiv bliver mindre værd.

Sådan beskytter du dig effektivt mod ransomware

I en verden hvor mange af vores absolut vigtigste oplysninger er rykket online, er det ekstra nødvendigt at få strammet op på sin sikkerhed på nettet.

Sådan spotter du en skadelig hjemmeside

Internettet har bragt en masse godt til os. Vi kan surfe, vi kan shoppe, vi kan surmule – der findes snart ikke de, vi ikke kan.

Seneste nyt
Kryptovaluta – sikker investering eller ej?

Når man taler om sikre investeringer, tænkes der ofte på, om der er risiko for at miste alle eller dele af sin investering, hvis et aktiv bliver mindre værd.

Sådan beskytter du dig effektivt mod ransomware

I en verden hvor mange af vores absolut vigtigste oplysninger er rykket online, er det ekstra nødvendigt at få strammet op på sin sikkerhed på nettet.

Sådan spotter du en skadelig hjemmeside

Internettet har bragt en masse godt til os. Vi kan surfe, vi kan shoppe, vi kan surmule – der findes snart ikke de, vi ikke kan.

Fire måder du kan tjene penge online

De fleste bruger efterhånden mere og mere tid foran computeren, og det gør sig særligt gældende i de kolde danske vintermåneder.

Invester i aktier direkte fra hjemmet

Vidste du, at du kan investere i aktier derhjemmefra? Hvis din computer er godt beskyttet mod hackere og virus, er det faktisk det sikreste sted, du kan købe og sælge fra.