NemID skal erstattes af digital løsning

  

I 2022 er der formentlig ikke noget, som hedder NemID længere. Ifølge Finans Danmark skal NemID nemlig erstattes af en digital løsning. Denne udskiftning sørger for, at Danmark fortsat skal være med i den digitale udvikling, der er i fuld gang.

Forhandlingerne om en digital udgave af NemID har været i gang i mange år. Siden 2016 har man arbejdet på at få denne løsning igennem. Det skal være nemmere for danskerne kun at have ét digitalt ID. Og nøglekortet skal afskaffes.

Der vil komme alternativer til de danskere, som ikke ønsker den digitale version. Denne løsning får vi mere information om, når vi kommer tættere på løsningen i 2022.

En app skal erstatte nøglekortet

I 2022 vil vi skulle anvende app i stedet for det velkendte nøglekort. Nøglekortet skal smides ud. Og app?en skal downloades på din telefon.

Den nye løsning har fået et midlertidigt navn, MitID. Det endelige navn er ikke fastsat endnu. Og heller ikke udseendet på det. Dette indikerer også, at der er lidt tid endnu til løsningen er helt færdig.

Brugerne af MitID forventes at være de samme, som anvender NemID i dag. I dag bruger over en million danskere app?en. Og det forventes altså, at MitID vil være mindst lige så anvendt. Og selvom NemID er løsningen for langt de fleste virksomheder, er det ikke alle, der kræver det. Det er blandt andet muligt at spille casino uden NemID. Og det vil det blive ved med at være. Også når overdragelsen sker, og NemID bliver til MitID.

Formålet er, at danskerne kun skal have ét sikkert digitalt ID, som de skal bruge. Da der stadig er et par år til ændringen, vil der med tiden komme mere information om selve overdragelsen.

En bedre løsning for alle

Denne nye digitale løsning vil gøre det nemmere for størstedelen af brugerne. Både for danskerne og for virksomhederne. Med MitID bliver det muligt at tilpasse flere systemer. Og det har kun fordele med sig. Der bliver flere muligheder i fremtiden, og det bliver nemmere at gøre brug af disse muligheder. Det handler blandt andet om, at der bliver bedre vilkår til at håndtere trusler på de digitale medier.

Det er Nets, som står bag den nye løsning. Nets ønsker at samarbejde med den offentlige sektor og private banker. På den måde kommer løsningen bredest ud til alle brugere. Og det bliver gjort på den mest sikre måde.

Desuden har Nets et ønske om, at MitID skal være Danmarks nationale id-løsning. Derfor skal det også være muligt at bruge på tværs af EU. Det er derfor en løsning til danskerne, som skal fungere ligesom det nuværende NemID. Bare meget smartere og med nye digitale tankegange. Det er en spændende ændring, som gennem de næste par år vil byde på endnu mere information.


Kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer til denne artikel eller det er ikke muligt at kommentere...

Seneste artikler
Ringet op af Microsoft?

Et par brugere har gjort os opmærksomme på et svindelnummer, som det er en god idé at være opmærksom på - et skoleeksempel på social engineering.

Et af de mest udbredte software-sprog

Det er vigtigt i alle aspekter af livet, at man taler samme sprog.

Kan man selv redde en væskeskade i computeren?

Har du lige spildt vand eller cola i din computer, så læs med her.

Få det billigste internet sådan her

Får du et chok, hver gang du får din internetregning? Så kan du her finde ud af, hvordan du får det billigste internet, så du kan spare penge hver måned.

Det kan du gøre, hvis internettet driller

Der findes næsten ikke noget mere irriterende, end når internettet driller, hvilket selvfølgelig ofte sker, når man har akut brug for det.

Seneste nyt
Tips til hvordan du finder en god iPhone reparatør

Kender du det at din IPhone skærm er smadret eller at dit iPhonebatteri er langsomt? Her får du tips til, hvordan du vælger den rigtige reparatør.

NemID skal erstattes af digital løsning

I 2022 er der formentlig ikke noget, som hedder NemID længere. Ifølge Finans Danmark skal NemID nemlig erstattes af en digital løsning.

Få det billigste internet sådan her

Får du et chok, hver gang du får din internetregning? Så kan du her finde ud af, hvordan du får det billigste internet, så du kan spare penge hver måned.

Det kan du gøre, hvis internettet driller

Der findes næsten ikke noget mere irriterende, end når internettet driller, hvilket selvfølgelig ofte sker, når man har akut brug for det.

Sikre online betalingsmetoder

Noget af det vigtigste, når du har at gøre med online spil er, at du føler dig komfortabel, når du indbetaler og udbetaler penge.