Mere tid til dig selv

  

Den moderne tidsalder er efterhånden en overstået æra. Snart må det være den hypermoderne tidsalder, der tager over. Vi er blevet mobile, computere er allemandseje og de fleste af os er så dybt afhængige af computere i vores dagligdag, at de danner grundlag for vores job og karriere.

Computeren er altid klar

Det fede ved at arbejde med computere, er, at de er klar, når du er. Det betyder også, at mange kan arbejde hjemmefra eller om aftenen, hvis det er det man vil. Og netop det med selv at tilrettelægge sin hverdag, er for mange helt afgørende. Work Life Balance er ikke just nogen nyhed, men der er stadig virksomheder der ikke benytter sig af mulighederne, selvom rammerne for det er tilstede.

Hos firmaet Abakion, der beskæftiger sig med Microsoft Dynamics NAV og ERP-systemer, er Work Life Balance en helt fast og integreret del af hverdagen, og medarbejderne har mere eller mindre fuldstændigt frie tøjler hvad angår deres arbejdstider. I en såkaldt ?moderne tidsalder? er det vel egentlig også, hvad man kan forvente? Vi forventer at hele verden er for enden af fingerspidserne på alle tidspunkter af døgnet, men det reelle arbejde skal i mange henseender stadig udføres mellem klokken 8 og klokken 16.

Firmaer som Abakion er således med til, at give magten til medarbejderne ? og medarbejderne gengælder friheden ved, at være mere effektive og mindre stressede. Det lyder umiddelbart som en absolut no-brainer, og det er det i og for sig også. For ligeså let det lyder at sige, ligeså nemt er det effektuere.

Mere frihed giver bedre medarbejdere

Work Life Balance handler ikke om, at vi er blevet nogle forkælede individer, der ikke kan passe et arbejde, men mere om, at der er andet og mere i livet end netop arbejde. Hvis du f.eks. har en eller flere hobbyer og også gerne vil have tid til og med familien, handler arbejdslivet i høj grad om prioritering, og det kan være stressende. Men ved at praktisere Work Life Balance, har man som medarbejder bedre muligheder for at tilpasse sit arbejde sit liv, og ikke sit liv til sit arbejde. Og i kraft af, at computeren jo alligevel er klar alle tider på døgnet, så er Work Life Balance jo dybest set blot en udnyttelse af de muligheder, som vi har skabt for os selv.

Og det er også en gevinst for din chef, at du får mere indflydelse på din arbejdstid. Mange undersøgelser peger nemlig på, at mere frihed giver en øget produktivitet, fordi vi så har tid til at koncentrere os helt og holdent om det, vi rent faktisk laver ? og ikke om hvorvidt børnene nu kom godt i skole, eller hvordan en aften med vennerne skal kunne finde sted.
Dermed får arbejdsgiverne også glæde af deres medarbejderes frihed ? de får nemlig gladere og dermed mere tilfredse medarbejdere med mindre sygefravær. Og dét må da om noget siges, at være en ægte win-win situation.

Har du frihed over din egen tid?


Kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer til denne artikel eller det er ikke muligt at kommentere...

Seneste artikler
Ringet op af Microsoft?

Et par brugere har gjort os opmærksomme på et svindelnummer, som det er en god idé at være opmærksom på - et skoleeksempel på social engineering.

Kan man selv redde en væskeskade i computeren?

Har du lige spildt vand eller cola i din computer, så læs med her.

Få det billigste internet sådan her

Får du et chok, hver gang du får din internetregning? Så kan du her finde ud af, hvordan du får det billigste internet, så du kan spare penge hver måned.

Det kan du gøre, hvis internettet driller

Der findes næsten ikke noget mere irriterende, end når internettet driller, hvilket selvfølgelig ofte sker, når man har akut brug for det.

Overvejelser du bør lave som live sportsbetting-nybegynder

Sportsbetting er et fænomen, der har eksisteret næsten lige så længe som sporten selv har.

Seneste nyt
Tips til hvordan du finder en god iPhone reparatør

Kender du det at din IPhone skærm er smadret eller at dit iPhonebatteri er langsomt? Her får du tips til, hvordan du vælger den rigtige reparatør.

NemID skal erstattes af digital løsning

I 2022 er der formentlig ikke noget, som hedder NemID længere. Ifølge Finans Danmark skal NemID nemlig erstattes af en digital løsning.

Få det billigste internet sådan her

Får du et chok, hver gang du får din internetregning? Så kan du her finde ud af, hvordan du får det billigste internet, så du kan spare penge hver måned.

Det kan du gøre, hvis internettet driller

Der findes næsten ikke noget mere irriterende, end når internettet driller, hvilket selvfølgelig ofte sker, når man har akut brug for det.

Sikre online betalingsmetoder

Noget af det vigtigste, når du har at gøre med online spil er, at du føler dig komfortabel, når du indbetaler og udbetaler penge.