Lis Larsen og hendes blog
Lis Larsen tjener kr. 37.000 om måneden ved at arbejde hjemmefra. Hun skal bare "postere links på nettet" og så har hun også god tid til sine børn, som ellers ville havne i en institution, hun ikke kunne stole på.Annoncen ses på flere større danske websites og leveres via virksomheden Emediate. Det er dem, der serverer annoncen for dig og det er således ikke et indhold, som websitet selv har valgt ud. Alligevel er de stadig ansvarlige for det indhold, der vises på netop deres side.
Kr. 1.150,93 om dagen
Når du håbefuldt klikker på annoncen, havner du på Lisblog.com. Lis har et lille afsnit, der fortæller lidt om hende selv.
Efter et grundig undersøgelse har jeg fundet et måde hvorpå jeg kan arbejde hjemmefra.
Flere personer har nu lært om disse muligheder, så hver smart og start nu. I den nuværende verdens krise er det en rigtig god chance at tjene nogle gode penge. Held og lykke!!! Livet er godt!
Det første vi altid skal spørge os selv - og vi har sagt dette mange gange - er, om tilbuddet simpelthen er for godt til at være sandt. Her er det nemt, for hvem vil sælge et produkt til 16 kroner, når det er uendeligt meget mere værd? Det andet vi skal lægge mærke til er, at "bloggen" er fyldt med stavefejl. Det er ofte et tegn på, at noget er helt galt; at det hele er gået lidt for hurtigt - måske endda oversat automatisk.
Det kunne være, at Lis i virkeligheden bare er en travl husmor, der ikke lige tænker på at bruge stavekontrol og bare aldrig har lært at formulere sig, så vi må hellere grave lidt dybere.
Det er samme tilfælde med de forskellige badges på siden, der også skal indgyde tiltro til indholdet. Lis har hele fire styk - Web Trust Authority, Web Hosting Reviewers Association, CyberGuard og Hacker Protected by Invisus. Jeg vil ikke grave helt ned i hver enkelt autoritet her og blot bemærke, at der tale om opfundne virksomheder og falske badges, der ofte benyttes på linkfarms og mindre lødige websites. Som bruger er det bedste tegn, at der ikke linkes videre til de forskellige autoriteter - altså, du kan ikke klikke på de fire billeder for at verificere ægtheden.Det har virket for andre...
På siden findes også en del kommentarer fra det glade og taknemmelige publikum. Der er selvfølgelig tale om falske kommentarer og det mest indlysende tegn er, at de benytter samme sprogbrug.
Tag mig til kilden
Hvis jeg stadig er i tvivl, så kigger jeg på kildekoden og Lis har heldigvis efterladt masser af spor. I kildekoden kan jeg se engelske og franske tekster og det viser tydeligt, at siden er af den oversatte slags - og altså ikke en personlig blog, som Lis vil have os til at tro. Vi informeres af koden også om, at teksten tidligere har tilhørt Alice Gray.
Hvad nu hvis?
Det betyder, at du kommer til at betale meget mere end 16 kroner, hvis du ikke passer på. Faktisk rigtigt, rigtigt meget mere, som du informeres om lige inden du indtaster kreditkortnummeret:
By placing my order I agree to the *Terms of Offer, which explains that you will be billed a one-time non-refundable charge of $2.97 USD for you starter kit. Participant of the income Academy on the third day will be charged a monthly access fee to the academy on the same method of payment you supplied for your kit of $99.95 USD. Your access and billing will continue $43.11 monthly until canceled.
Når du forsøger at lukke siden ned informeres du om, at det faktisk kan gøres endnu billigere.
Endnu billigere - men nok stadig lidt for dyrt.
Konklusion
Dette er bare ét enkelt eksempel og der findes utallige af disse sites. Pas på og spørg i vores forum, hvis du er i tvivl.
Fint, at I informerer om den slags bondefanger-annoncer, som desværre nogle mennesker falder for - ellers ville de næppe florere på nettet.
Og sjovt nok går billedet af “Lis” og hendes familie igen på engelske Alice Gray´s blog: http://www.alicejob.com/, og selv kommentarerne er oversat, blot med andre navne.
Og sjovt nok, når jeg læser Alice´s beskrivelse af sig selv og familien, bor hun søreme her i Nivå ligesom mig (andre får nok vist et andet bynavn). Nu er Nivå jo ikke ligefrem nogen stor by, så hun burde vel være til at finde??? LOL
Eksempler på andre sider hvor de forsøger at sælge lortet:
1. http://robbyjob.com/ (Robert Paulson, bor i Humlebæk)
2. http://brit-job.com/ (Brittany Murphy, bor i Nivå)
![]()
Ja, de autodetekterer din lokation ud fra IP-adressen. Det er desværre ikke lige til at se, hvem der præcist ejer siderne, da de (sjovt nok) har valgt at skjule den information.
Ved hjælp af Flagfox-plugin til Firefox har jeg så fundet følgende:
Værtsnavn http://www.alicejob.com
ISP ThePlanet.com Internet Services, Inc.
Kontinent Nordamerika
Flag US
Land USA
Landekode US (USA)
Region Texas
Lokal tid*
08 Mar 2011 13:09
Hovedstad* Houston
Postnr. 77002
By Houston
Breddegrad 29.7523
IP-adresse 174.133.247.59
Længdegrad -95.367
Ja, og det er det hostingfirma der kører her: http://www.softlayer.com/
På samme server som Alicejob har vi følgende domæner:
exclusive-weboffers.com
britneyteethstory.com
brit-job.com
lisblog.com
emilydietstory.com
dagmarblog.com
Men det er stadig svært at vide, hvem der står bag…
Men det er stadig svært at vide, hvem der står bag… egentlig ikke det er nogle præmie røvhuller.
som prøver at profitere på andres desperation.
Jeg læste lige siden igennem. Det er ret morsomt for at være ærlig.
Og tag lige et kig på hendes check. Det er ret tydeligt at se at billedet er redigeret. Kig på feltet hvor hendes navn står:-)
http://www.lisblog.com/images/infiniti-copy.jpg
Men lad være med at klikke på billedet af checken, for så bliver du videredirigeret til freelotto.com
Tja, der burde være en international lovgivning mod forretnings metoder som disse og som dem MySecurityCenter bruger(Lige en hilsen til Janus i Spanien)
Et par brugere har gjort os opmærksomme på et svindelnummer, som det er en god idé at være opmærksom på - et skoleeksempel på social engineering.
Det findes overalt på næsten alle computere efterhånden: Software, som du ikke mindes at have installeret, som du ikke ved, hvad du skal bruge til og som pludselig bare er der.
HDDScan er et gratis og meget simpelt værktøj, som jeg ofte bruger til at undersøge fysiske fejl på harddiske i Windows.
Vi ser på to stykker værktøj, som vi ofte bruger til at konstatere varmeproblemer på Windows computere.
Vi tager et kig ned i min værktøjskasse og starter med et avanceret et af slagsen: WinDbg
HDDScan er et gratis og meget simpelt værktøj, som jeg ofte bruger til at undersøge fysiske fejl på harddiske i Windows.
Vi ser på to stykker værktøj, som vi ofte bruger til at konstatere varmeproblemer på Windows computere.
Vi tager et kig ned i min værktøjskasse og starter med et avanceret et af slagsen: WinDbg
Thomas skriver lidt (rodet) om 2012 og 2013.
En lille advarsel angående TrustPilot og om at blive holdt som gidsel.

De refererer bl.a. en lovprisning i Wall Street Journal (tydeligvis en Googleoversættelse af “This tool continues to become more popular. No wonder, since many have lost their jobs due to global crisis and large companies such as Google and Yahoo! becomes their only option.!”):
WSJ
“Dette værkstøj fortsætter med at blive mere populært. Intet under, siden mange har mistet deres job grundet global krisen og store virksomheder så som Google og Yahoo! Bliver deres eneste mulighed.!”
Jessica E. Vascellaro, WSJ,
og rigtigt gættet, den findes ikke i WSJ´s artikelarkiv (den pågældende journalist arbejder dog på WSJ!), og hvis man forsøger at skrive en kommentar på Lis´ blog, får man blot en fejlmeddelelse.