Lidt råd om kodeord

Skrevet af Thomas Huulbæk Andersen
http://www.spywarefri.dk/images/nyheder/password.jpg
  
Vi har fundet lidt gode råd om kodeord frem. Der er sandsynligvis ingen der vil følge dem, men her er de alligevel.


# BRUG et program til at holde styr på dine kodeord. Insider Tips har anmeldt nogle gratis programmer. Hvis du ikke har noget imod at betale et mindre beløb, så kan Keeper anbefales.


# SKIFT ofte dine kodeord. Det er en god idé at skifte dem f.eks. hver 6. måned eller når du logger ind på en service, som du ikke har benyttet i lang tid. Genbrug ikke gamle kodeord. Et program til at holde styr på dine kodeord kan eventuelt minde dig om, at det er på tide at skifte kodeord.


# HOLD dine kodeord hemmelige. At gemme dem i en fil på din computer, e-maile dem til andre eller skrive dem på at stykke papir er det samme som at give dem væk. Hvis du absolut skal give andre adgang til din konto (det kan f.eks. være en supporter), så opret et midlertidigt kodeord og skift det ud bagefter. Det kan godt være du stoler på vedkommende, men du kan ikke stole på deres computere.


# BRUG IKKE kodeord sammensat af ord, der opstår i ordbogen. Brug heller ikke fødselsdage, familie- og kæledyrsnavne, adresser eller anden personlig information. Gentag ikke tegn som 111 eller sekvenser alá abc, qwerty eller 123 i dele af dit kodeord.


# BRUG IKKE det samme kodeord til forskellige steder. Det er ikke godt, at jeg kan få adgang til din bankkonto bare fordi jeg har fået fat i dit kodeord til Facebook.


# LAD IKKE din bruger logge på din computer automatisk, så det giver automatisk adgang til din e-mail klient og lignende. Brug ikke samme kodeord på to forskellige computere.


# BENYT IKKE funktionen Husk mig på hjemmesiderne. Lad programmet til styring af dine kodeord sørge for det i stedet.


# INDTAST IKKE kodeord på computere, du ikke har kontrol med - f.eks. en vens computer. Du ved ikke, hvilke slags spyware og keyloggers, der kan være installeret.


# BENYT IKKE dine kodeord på ubeskyttede trådløse netværk - dette gælder også netværk beskyttet med WEP-kryptering - medmindre siden er krypteret med SSL (HTTPS).


# INDTAST IKKE kodeord eller anden kontoinformation til en hjemmeside, du har besøgt via et e-mail link. Der kan være tale om phishing. Indtast i stedet adressen direkte i browseren.


Du kan eventuelt teste styrken af dine kodeord her: Password Checker


Kilde: Windows SecretsKommentarer
Skrevet af: BHCsecurity den 15. Mar 2010 02:09

SUPERFIN artikel
Men så er det lige man tænker:
Moral er godt - dobbelt moral er dobbelt så godt !!  grin

For hvad er det lige man oplever, når man logger på SPYWAREFRI

Jo man oplever at der default (standard) er sat et flueben ud for:
LOG AUTOMATISK IND I FREMTIDEN

Dette i relation til, at der her i artiklen direkte frarådes, at lade computeren huske adgangskoder !!!

BHCsecurity's billede
Skrevet af: Thomas Huulbæk Andersen den 15. Mar 2010 16:04

Det har du fuldstændig ret i! wink

Det er et bevidst valg og som sædvanlig en afvejning af brugervenlighed kontra sikkerhed.

Thomas Huulbæk Andersen's billede
Skrevet af: diomedea den 07. Jun 2010 10:35

Jeg er dødtræt af alle de password og brugernavne - Der findes et system med fingeraftryk. Det blev afprøvet i engelsk tv, og selvfølgelig kunne det brydes. Dog, det er så besværligt at jeg skulle være glad hvis sådan et fingeraftryksystem blev indført på det danske marked.

Venligst diomedea

diomedea's billede
Skrevet af: Støiberg den 03. Maj 2011 15:07

Jeg tror vi alle sammen er trætte af Passwords og brugernavne.

Personligt er jeg mindst lige så dødtræt, af at skulle have nøglerne op af lommen, hver eneste gang jeg skal gennem en dør, eller ind i et skab.

Fingeraftryk er som jeg kan regne ud, hverken mere eller mindre sikkert, end alle andre metoder. Uanset om det drejer sig om tastede koder, fingeraftryk, nethindeskanding eller hvad ved jeg. Så har de alle en ting til fælles. Før de kan bruges til noget, skal de konverteret til nuller og ettaller. Og kan derfor hackes.

Og indtil de bliver brugt, er det sikreste sted at opbevarer koder, inde i hovedet, for som en dansk musiker engang skrev: “Ingen skal få lov, til at se hvordan jeg tænker”.

Støiberg's billede
Seneste artikler
Ringet op af Microsoft?

Et par brugere har gjort os opmærksomme på et svindelnummer, som det er en god idé at være opmærksom på - et skoleeksempel på social engineering.

Software vi kom til at installere

Det findes overalt på næsten alle computere efterhånden: Software, som du ikke mindes at have installeret, som du ikke ved, hvad du skal bruge til og som pludselig bare er der.

Sådan beskytter du dig effektivt mod ransomware

I en verden hvor mange af vores absolut vigtigste oplysninger er rykket online, er det ekstra nødvendigt at få strammet op på sin sikkerhed på nettet.

Sådan spotter du en skadelig hjemmeside

Internettet har bragt en masse godt til os. Vi kan surfe, vi kan shoppe, vi kan surmule – der findes snart ikke de, vi ikke kan.

Invester i aktier direkte fra hjemmet

Vidste du, at du kan investere i aktier derhjemmefra? Hvis din computer er godt beskyttet mod hackere og virus, er det faktisk det sikreste sted, du kan købe og sælge fra.

Seneste nyt
Sådan beskytter du dig effektivt mod ransomware

I en verden hvor mange af vores absolut vigtigste oplysninger er rykket online, er det ekstra nødvendigt at få strammet op på sin sikkerhed på nettet.

Sådan spotter du en skadelig hjemmeside

Internettet har bragt en masse godt til os. Vi kan surfe, vi kan shoppe, vi kan surmule – der findes snart ikke de, vi ikke kan.

Fire måder du kan tjene penge online

De fleste bruger efterhånden mere og mere tid foran computeren, og det gør sig særligt gældende i de kolde danske vintermåneder.

Invester i aktier direkte fra hjemmet

Vidste du, at du kan investere i aktier derhjemmefra? Hvis din computer er godt beskyttet mod hackere og virus, er det faktisk det sikreste sted, du kan købe og sælge fra.

Årets store begivenhed: Det amerikanske valg

Det har måske allerede været et utrolig dramatisk år, men årets store begivenhed venter fortsat forude: det amerikanske valg.