IT-sikkerhed når du spiller poker

Skrevet af StefanA
  
Hvad gør pokersiderne for at beskytte deres spillere mod svindlere og malware - og hvad kan du selv gøre?


Der findes ikke nogen officiel undersøgelse af, hvor mange danskere der regelmæssigt sætter sig til rette bag skærmen for at spille poker online, men forsigtige gæt lyder på alt fra 200.000 til en halv million. Uanset hvad er det rigtig mange danskere, der har online poker som fritidsbeskæftigelse.


Når man spiller poker på nettet involverer det oftest penge - penge, der skal overføres via nettet. Dels når man indbetaler penge til at spille for og dels når man skal have udbetalt gevinster fra pokersiden. Det er i sig selv en sikkerhedsrisiko og det gør pokersiderne til potentielle mål for alverdens cyberkriminelle, der gerne vil have fingrene i de mange penge, der skifter hænder online.

Måske virker det ikke så farligt, hvis du spiller poker for et par hundrede kroner en gang imellem, men vi ved også, at der er en del, der spiller for noget større beløb og uanset hvad, er det aldrig rart at få stjålet sine penge.

I denne artikel kigger vi nærmere på hvilke konkrete risici, der er ved at spille onlinepoker (altså udover at man kan tabe sine penge på regulær vis) og på hvad de store pokersider, så som Poker Stars gør for at møde disse risici og sikre deres spillere mod diverse angreb.

For en pokerside er spillerne den eneste værdi. Ingen spillere, ingen penge. Derfor kæmper siderne hele tiden for at sikre både sig selv og deres spillere med alle de midler de har.

Aftalt spil

Én af de snydemetoder som de færreste har hørt om, men som faktisk finder sted af og til i online pokerrum handler om aftalt spil. En gruppe af pokerhajer går ind i samme pokerrum, så der kun er få udenforstående spillere om bordet. De sørger for at have en ekstern måde at kommunikere med hinanden på. Det kan være Skype eller andre chatprogrammer. Nu kan de snakke over hovedet på de andre intetanende spillere, dele hinandens hænder, skubbe chips over til den der har den bedste hånd, osv. Finder dette sted i et pokerrum, har man ikke den store chance for at vinde, hvis man står uskyldigt uden for dette aftalte spil.

Pokersiderne er naturligvis opmærksomme på, at dette finder sted, og har udviklet metoder til automatisk at kunne afsløre aftalt spil. Det er avancerede programmatiske løsninger baseret på statistisk analyse. Bliver en eller flere spillere taget i aftalt spil, bliver de udelukket fra pokersiden, og da pokersiderne kræver både fysisk billed-ID og bevis på bopæl ved oprettelse af konti, så er det ikke nemt for svindlerne at komme ind igen. Problemet med aftalt spil er altså af mindre størrelse.


Automatiske robotter spiller poker

På grund af de mange penge der er i poker, er de onlinekriminelle også meget kreative og går langt for at forsøge at svindle sig til penge. En anden metode de benytter sig af er automatiske pokerrobotter. Dette er specialdesignede små stykker software, der kan logge på et pokerrum og emulere en rigtig pokerspiller. Forskellen er, at en sådan robot har en helt anden regnekraft og hukommelse end du har og dermed har en meget unfair chance for at vinde i forhold til de menneskelige modstandere, der uvidende tror at de spiller mod en levende person.

Denne praksis har pokersiderne naturligvis også opdaget og deres sikkerhedsafdelinger har implementeret modtræk, der skal opdage brugen af pokerrobotter. Det er en kamp om, hvem der har de dygtigste IT-eksperter på deres hold: svindlerne eller pokersiderne.

Den største risiko: malware på din computer

Som det måske er blevet klart for dig er de store pokersider mere end almindelig godt klædt på, når det kommer til at modstå svindlere og hackere, der forsøger at begå sig i deres system. Poker er en milliard-industri og der er så mange penge på spil, at siderne gerne ansætter de dygtigste programmører og sikkerhedseksperter.

Men det jo kun i den ene ende. I den anden ende sidder du alene derhjemme med din almindelige computer og uden nogen uddannelse i IT-sikkerhed. Derfor ligger den største risiko for at blive ramt af pokertyveri hjemme hos dig selv.

Hackere kigger dig over skulderen med remote access

Forestil dig at du sad ved et fysisk pokerbord, og at dine modspillere af og til rejste sig op og gik om bag dig for at aflure dine kort. Det ville du naturligvis ikke finde dig i. Men hvad hvis det skete online uden du kunne opdage det?

Det er helt almindelig praksis hos hackere at placere såkaldt remote access-værktøjer på din computer ved hjælp af en orm eller andet malware. Lykkes det, kan hackeren se alt hvad der foregår på din skærm og faktisk kan han også helt overtage kontrollen med din computer, hvis han ønsker det. Derfor er det en god idé at scanne computeren med specialiserede engangs-scannere som fx Malwarebytes.

Hvad der igen siger meget om truslen mod netop pokerspillere er, at der er udviklet helt specielle remote access-værktøjer der decideret retter sig mod at hacke pokerspilleres computer og aflure deres kort. Hvis du synes at det lyder lidt for fantastisk, så kan jeg fortælle, at ét af de mest kendte eksempler er den russiske orm, der gik under navnet i2Ninja. Denne "poker-orm" samlede informationer fra pokerspilleres computere og sendte det til hackeren, der brugte det imod spillerne i real-time.

En anden reel risiko, hvis ens computer bliver inficeret med malware, er, at hackeren kan forsøge at få pengene på din pokerkonto overført til en konto, han kontrollerer. Dette prøver pokersiderne at modgå ved at gøre identifikationsprocessen ved tilknytning af bankkonto og udbetaling af penge ret omstændig og svær at snyde sig igennem.


Dette kan du selv gøre

Pokersiderne alt hvad der står i deres magt for at modstå alle de cyberkriminelle, der prøver at snyde og stjæle fra dem, der spiller poker online. Men der er ét sted, hvor det kun er dig selv der kan sørge for ikke at blive ramt: på din egen computer.

Først og fremmest er det vigtigt at du bruger din almindelige sunde dømmekraft. Fx. må du aldrig klikke på links, som andre giver dig i et poker-chatrum. Du må ikke fortælle, hvem du er eller skrive noget, der kan give andre en idé om dit login eller password. Den slags kan man måske tænke sig til, men det er alligevel noget, der ret ofte sker.

Det er selvfølgelig ikke kun, når du spiller poker, at du skal tage disse forholdsregler. Det gælder naturligvis også i din e-mail, på Facebook, Skype og alle andre steder, hvor du kommunikerer på nettet.

Endelig er det vigtigt at du har installeret en sikkerhedspakke på din computer. Du skal sikre dig, at det holdes opdateret, da der dagligt opdages tusindevis af nye stykker malware. Hvis du oplever mistænkelige ting eller er i tvivl, så kan du altid spørge i vores forum.

Kommentarer
Skrevet af: pixxel den 28. Feb 2015 14:49

Super artikel, sådan en artikel kunne mange få gavn og glæde af.

pixxel's billede
Skrevet af: Lamathiesen den 17. Jun 2015 23:46

Den her artikel skulle jeg virkelig have læst noget før… Min PC gik helt ned en dag efter at jeg surfet rundt på nogle forskellige poker sites. Ikke fedt!

Lamathiesen's billede
Seneste artikler
Ringet op af Microsoft?

Et par brugere har gjort os opmærksomme på et svindelnummer, som det er en god idé at være opmærksom på - et skoleeksempel på social engineering.

Få det billigste internet sådan her

Får du et chok, hver gang du får din internetregning? Så kan du her finde ud af, hvordan du får det billigste internet, så du kan spare penge hver måned.

Det kan du gøre, hvis internettet driller

Der findes næsten ikke noget mere irriterende, end når internettet driller, hvilket selvfølgelig ofte sker, når man har akut brug for det.

Overvejelser du bør lave som live sportsbetting-nybegynder

Sportsbetting er et fænomen, der har eksisteret næsten lige så længe som sporten selv har.

Er det sikkert at spille på live casino?

Der sidder helt sikkert mange derude, der overvejer at gamble online, og mulighederne er da netop i dag også mange.

Seneste nyt
Få det billigste internet sådan her

Får du et chok, hver gang du får din internetregning? Så kan du her finde ud af, hvordan du får det billigste internet, så du kan spare penge hver måned.

Det kan du gøre, hvis internettet driller

Der findes næsten ikke noget mere irriterende, end når internettet driller, hvilket selvfølgelig ofte sker, når man har akut brug for det.

Sikre online betalingsmetoder

Noget af det vigtigste, når du har at gøre med online spil er, at du føler dig komfortabel, når du indbetaler og udbetaler penge.

HTTPS - en protokol for at spille online spil sikkert

HTTP eller HTTPS: Den uopmærksomme opdager måske ikke forskellen på om s’et er der eller ej. Men det kan godt betale sig at kigge efter det.

Er der forskel på sikkerheden på bredbåndsforbindelser?

Der findes mange udbydere af bredbånd på det danske marked. Det er ikke dem alle, der er lige billige og det er ikke dem alle, der er lige gode.