Gratis sikkerhedspakke der virker!

Skrevet af ...
http://www.spywarefri.dk/images/nyheder/gratis-sikkerhedspakke.png
  
Vores egen Perhaps har fundet frem til en gratis sikkerhedspakke, hvis du ikke ønsker at købe dig fra det. Den passer til dig, hvis du ikke er helt grøn indenfor sikkerhed.


Forord
Jeg har igennem flere måneder testet forskellige gratis sikkerhedsprogrammer for at kunne samle dem til en samlet sikkerhedspakke. Forudsætningen var, at der hvor det ene program havde en mangel, der skulle et andet ta’ over. Samtidig skulle der ikke opstå konflikter programmerne imellem, lige som det heller ikke skulle ende op i en langsom computer. Det har været en lang og besværlig opgave, men jeg synes, det er lykkedes ganske godt.

”Hvilket antivirus skal jeg benytte”? er ikke længere et relevant spørgsmål. Det hedder udelukkende “Hvilken sikkerhedspakke skal jeg bruge?” Et enkelt gratis antivirus/antispyware og muligvis en række tilfældigt valgte andre gratis-programmer er slet ingen løsning. I værste fald kan det gøre din sikkerhed rigtig dårlig, samtidig med at du får en langsom computer. Alt slyngelsoftware, f.eks. falske antivirus, har de ingen chance for at beskytte dig imod. Min sikkerhedspakke kan beskytte dig imod den slags på samme niveau som de gode købepakker.

Er der ingen ulemper? Jo, pakken kræver lidt af dig som computerbruger. Kan du identificere dig som én af følgende computerbrugere:

1. Jeg er nybegynder

2. Jeg har ingen eller meget lidt indsigt i computersikkerhed

3. Jeg har ikke lyst til at bruge tid på min sikkerhedspakke

så er der kun én vej der giver dig samme sikkerhed, nemlig en god købesikkerhedspakke. Jeg vil i den forbindelse henvise dig til Spywarefri Shop.

Hvis du bruger gratispakken, er der følgende forholdsregler du skal gøre dig:

1. Som hovedregel bør du ikke tilføje yderligere sikkerhed. Er du i tvivl så spørg i Spywarefri’s forum.

2. Du skal tage HELE pakken for at være godt sikret.

3. Du skal sørge for at holde HELE pakken opdateret.

4. Du skal sørge for at holde Windows opdateret.

5. Du skal sørge for at holde din pdf-reader (normalt Adobe), din flash og din java opdateret, altså altid seneste versioner.

Der må ikke ligge forældede java’er på din computer. Forældede java’er kan evt. fjernes med Javara.

6. Du skal sørge for at der ikke ligger rester af tidligere installerede sikkerhedsprogrammer på din computer. I modsat fald kan det give konflikter.

7. Download altid til skrivebordet og installer programmerne derfra. Før du installerer et stykke software, så luk altid programmerne der ligger som ikon ved uret. Du kan normalt bare højreklikke på ikonet og vælge ”Luk”, ”Exit”, ”Shut down”, eller hvad der nu står. Gør det hver gang.

8. Fremtvinger du et download af snavs, eller foretager forkerte tiltag med dit sikkerhedssoftware, kan selv den bedste sikkerhedspakke ikke hjælpe.

9. Webbaseret service, som f.eks. Hotmail, kan kun sikres direkte via din service, og ikke gennem sikkerhedspakken. Gode kodeord er her et nøgleord.

Flere af ovennævnte tiltag skal kun gøres én gang og andre skal blot gøres til en rutine.

Nu til programmerne:

Avast antivirus/antispyware

ThreatFire (udvidelse af dit antivirus/antispyware)

Online Armor firewall NB! Ikke XP 64-bit og Vista 64-bit maskiner. Vista 64 bit maskiner kan bruge PC Tools firewall.

ClearCloud DNS (webfilter)

Kommentarer
Skrevet af: slingshot11341 den 17. Sep 2010 12:11

Sådan! Nu kan selv jeg finde ud af det (Men jeg beholder altså BullGuard) grin

slingshot11341's billede
Skrevet af: Hepta den 17. Sep 2010 13:44

Flot arbejde af Perhaps smile

Godt at se den her på forsiden, og mon ikke at der vil blive linket til den mange gange.

Hepta's billede
Skrevet af: OracleJMT den 17. Sep 2010 18:23

Flot gået Perhaps. Det har helt sikkert taget tid og kræfter at få testet programmerne og fundet ud af hvordan de passer sammen.

Men når det så er sagt:

Her står, at det er for brugeren der ikke er helt grøn bag ørerne. Okay, siger jeg så.
Jeg kender en anden gratis sikkerhedspakke, der er for brugeren der ikke er helt grøn bag ørerne, og som vil have maximal sikkerhed samtidigt:

Comodo Internet Security 5.0.

Jeg forstår ikke hvorfor Spywarefri har så meget i mod Comodo længere.
:S

Ingen toolbar medfølger mere, færre alarmer at tage stilling til. Super sikkerhed.

OracleJMT's billede
Skrevet af: ... den 17. Sep 2010 19:58

Tak for indlæggene her på siden.

Vil straks sige at jeg ikke kan kommentere yderligere fremover da jeg skal indlægges på sygehus i meget lang tid grundet livstruende sygdom. Derfor: Når I intet hører fra mig har det en naturlig årsag. smile

Når det er sagt, så er det en fejlopfattelse at Spywarefri har noget imod andre sikkerhedspakker. Det er bestemt ikke tilfældet. Der findes rigtig mange gode og der findes også en stor del der næsten intet er værd, men konceptet for Spywarefri er at vi finder få, men gode som vi så også magter at have en hvis indsigt i, og som vi kan hjælpe med.

Der bliver tit foreslået forskellige programmer af brugerne, men vi har ikke tiden til at gennemgå dem alle. Nu foreslås Comodo. Der har været adskillige indlæg med spørgsmål til det program de seneste uger, men ikke megen besvarelse fordi vi ikke ikke har “mandskab” til at sætte os ind i programmet, og der er ingen brugere som besvarer. Supporterne er jo selv freeware grin) hvilket vil sige at vi er her i fritiden og at vi er aldeles ulønnet.

Jeg har sammensat en pakke af programmer som et stort antal supportere og brugere kender, derfor er supporten langt lettere. Vi er kun almindelige mennesker der også skal ha’ tid til alt andet end Spywarefri. Der kommer hver uge forslag på min. fem-ti programmer som man tror vi har indsigt i, eller som man næsten beder os ta’ indsigt i. Det gør vi ikke, for det er desværre ikke menneskeligt muligt.

Men igen: Tak for interessen!

...'s billede
Skrevet af: OracleJMT den 17. Sep 2010 20:30

Selv tak, Per.. Det er forfærdeligt, det med din sygdom og jeg ønsker dig alt godt du kan få..

Må du have lykke til og mulig helbredelse.

Jeg er stor fan af konceptet bag Spywarefri, og jeg forstår selvfølgelig godt, at i ikke har mandskab til at gennemgå fra a til å hvad der nu findes af sikkerhedspakker. Det er ærlig snak. Og jeg prøver skam heller ikke at “reklamere” eller “lave Comodo propaganda,” jeg er blot begejstret for konceptet bag og programmet i sig selv. Måske er min begejstring FOR vild, det kan jeg ikke sige.

smile Men flot arbejde endnu engang, Per.

OracleJMT's billede
Skrevet af: forevernewbie den 17. Sep 2010 21:06

Hvor er jeg dybt dybt imponeret. Perhaps, du kæmper en hård kamp imod alvorlig sygdom, og alligevel har du fortsat kræfter og overskud til at arbejde hårdt for de danske hjemmebrugeres sikkerhed. Jeg er sikker på, at du vanen tro, ikke har overladt det mindste til tilfældighederne. Du har testet og testet, til du er helt sikker på at det virker som det skal, og brugerne bliver godt og solidt beskyttet.

Du er og bliver hele Danmarks “Mr Security”. Du startede Spywarefri, som er blevet en institution for hjemmesikkerhed, og som har flyttet mange menneskers holdning til sikkerhed.

Så “Thumbs Up”, og alle ønsker om snarlig helbredelse.

forevernewbie's billede
Skrevet af: Thomas Huulbæk Andersen den 18. Sep 2010 12:31

Angående Comodo Internet Security Premium:

Jeg vil umiddelbart påstå, at man skal være meget erfaren for at installere programmet. Jeg tror helt sikkert, at det yder prima beskyttelse, men der er rigtig mange programmer, der skal tages stilling til, når programmet først starter op. Så mange programmer/filer vil havne i en forkert kategori for mange brugere.

Jeg har dog ikke testet det i dybden, men det er mit første indtryk efter en installation i går. Jeg er ved at teste det i forbindelse med et andet projekt, hvor jeg tænkte, at det måske kunne benyttes, hvis vi oversatte det til dansk. Men jeg tror, at det er for avanceret for de fleste.

Thomas Huulbæk Andersen's billede
Skrevet af: Hepta den 18. Sep 2010 14:00

Tjah, jeg prøvede forleden dag at installere det, og det eneste jeg fik ud af det var konstante genstarter, hvor løsningen blev, at ligge en back up ind, for at få computeren op at køre.
Ærgerligt, da jeg godt ville have afprøvet det men det behøver selvfølgelig ikke skyldes Comodo.

Hepta's billede
Skrevet af: Hepta den 18. Sep 2010 14:22

Beklager, jeg er gået helt galt i byen her, så se venligst bort fra ovenstående indlæg:
Det var IKKE Comodo, men “Bitdefender total security” jeg forsøgte at afprøve.

Hepta's billede
Skrevet af: Pablo den 18. Sep 2010 17:01

Jeg er fuldstændig enig i forevernewbie’s indlæg ovenfor. Rigtig godt sagt.

Pablo's billede
Skrevet af: Privatliv.Webs den 18. Sep 2010 19:29

Jeg har det seneste halve års tid lært Comodo Firewall (Comodo Internet Security uden antivirus) godt at kende, gennemgået manualens 328 sider, og været aktiv på Comodos forum når jeg har oplevet problemer. Jeg anbefaler i øjeblikket Comodo Firewall til dem der vil have maksimal sikkerhed uanset eventuelt besvær.

Med Comodo Internet Security/Firewall er det en klar fordel at man ved lidt om sikkerhed, men især er det vigtigt at man er villig til, at bruge noget tid på at besvare de pop-ups man får. Klikker man ja til alt yder programmet stort set ingen beskyttelse. Pop-ups er der en del af i starten, men det aftager naturligvis. Min vurdering er dog alligevel at programmet ikke egner sig for nybegyndere og folk der hader pop-ups, hvilket jeg ærlig talt tror de fleste gør.

Generelt er applikations-firewalls som Comodo Firewall ikke det optimale for begyndere, men skal man alligevel anbefale noget i den retning, så er jeg meget enig i forevernewbie’s anbefaling af PC Tools Firewall Plus:
http://www.malwarecheck.dk/forum/viewtopic.php?t=3066
Det er den mest brugervenlige applikationsfirewall jeg personligt kender til, og sikkerheden skulle bestemt også være god. Desværre er HIPS komponenten ikke inkluderet i 64 bit udgaven. PC Tools påstår at ville rette det i en kommende version.

Taler vi samlede sikkerhedspakker der er gratis, så kender jeg desværre ikke nogen der kan anbefales til den almindelige bruger. Jeg synes derfor det er et fint initiativ med denne “gratis sikkerhedspakke” fra Perhaps.

Privatliv.Webs's billede
Skrevet af: cyberraga den 20. Sep 2010 00:35

Mon der er nogen der kan fortælle mig hvordan jeg får adgang til rapidshare med ClearCloud installeret? (selvom jeg disabler ClearCloud kan jeg ikke få adgang). Jeg havde samme problem med Comodo som jeg netop har afinstalleret til fordel for denne pakke, da jeg samtidig også havde et problem med Java Web Start.

På forhånd tak ^^

cyberraga's billede
Skrevet af: forevernewbie den 20. Sep 2010 17:52

Der vel en ganske god grund til at Rapidshare bliver blokeret, så hvorfor ikke bare lade det være? wink. Hvis du alligevel vil ind på de sider du bliver advaret imod, er der vel næsten ingen grund til at bruge Clearcloud. Eller har jeg misforstået noget? wink

forevernewbie's billede
Skrevet af: cyberraga den 20. Sep 2010 21:20

Når jeg henter noget fra rapidshare kender jeg den der udgiver det ret godt.

cyberraga's billede
Skrevet af: Nevi den 21. Sep 2010 09:01

Også en hilsen fra mig Per.Meget fin pakke,og rimelig nem for folk at finde ud af.
Også et stort ønske herfra om en snarlig bedring til dig.
Du gør virklig en forskel.Tak.smile

Nevi's billede
Skrevet af: Anker den 21. Sep 2010 11:28

Tak for endnu en rigtig god artikel, jeg ætter stor pris på jeres arbejde.
Jeg har pt. ESET Smart Security installeret, bør jeg også installere ThreatFire for at være optimalt sikret, eller anses det for ikke at være nødvendigt?

Anker's billede
Skrevet af: Hepta den 21. Sep 2010 11:39

Du får mit svar som almindelig bruger:

Hvis man har en af de"anerkendte” sikkerhedspakker som f.eks Eset så skal man være varsom med at installere andre sikkerhedsprodukter fordi der ofte kan være fare for en konflikt.
Derudover klarer Eset det vist udmærket alene men man kan med fordel supplere med “Clear Cloud DNS”:

http://clearclouddns.com/

Hepta's billede
Skrevet af: Anker den 21. Sep 2010 16:53

Tak for svaret og ja det er netop det jeg frygter, men vil da kaste et blik på Clear Cloud.

Anker's billede
Skrevet af: Nevi den 21. Sep 2010 17:03

Anker->
Jeg kan overhovedet ikke mærke den er på min computer,men den filtrerer altså mange af de slemme sider fra.Det foregår lynhurtigt, du mærker det ikke.Derved får du lige et extra lag sikkerhed uden omkostninger.

Nevi's billede
Skrevet af: forevernewbie den 21. Sep 2010 17:08

ESET har ikke en funktion der ligner ThreatFire, så risikoen for evt konflikter er ikke så stor.

Nu bliver jo nok lidt upopulær, men jeg må sige det. I mine øjne er ESET SS ikke en rigtig sikkerhedspakke, men et antivirus med heuristik, ganske vist af udmærket kvalitet. Udover det har det et spamfilter, som som også er indbygget i Windows, og en helt tavs firewall, også lige som i Windows. Jeg har svært ved at kalde det en komplet sikkerhedspakke. Der mangler noget, og jeg mener at ThreatFire ville være et udmærket supplement.

Kaspersky derimod er komplet, og det er Perhaps pakke også.

Jeg siger ikke at ESET SS er dårlig, for det er den ikke. Men jeg syntes bare at der findes mere komplette løsninger.

Og nu venter jeg bare på, at der falder brænde ned over mig.

forevernewbie's billede
Skrevet af: Anker den 21. Sep 2010 17:11

Super, ja man kan lige så godt sikre sig bedst muligt.
Ud fra hvad jeg kan læse mig til lader det til at være lidt i stil med det gode gamle IE-SPYAD, bare i en opgraderet version.
Tak for hjælpen og de hurtige svar. grin

Anker's billede
Skrevet af: Anker den 21. Sep 2010 17:13

Ovenstående var ment som en kommentar til Nevi’s indlæg.

Anker's billede
Skrevet af: Hepta den 21. Sep 2010 18:22

Jeg trænger vist til en opdatering her(tiltrængt vil mange mene) smile:

Har Eset ikke et ” Hipsmodul” ?

Hvordan kan “Threatfire” køre sammen med Kaspersky uden risiko for konflikter, da K.I.S jo har den samme form for beskyttelse ?

Hepta's billede
Skrevet af: forevernewbie den 21. Sep 2010 18:30

Nej, ESET har ikke HIPS, men firewallen er egentlig udmærket hvis man kører den i advanced mode. Hvis jeg havde ESET ville jeg bruge advanced mode.

Man bør ikke bruge ThreatFire sammen med KIS, da den har en behaviour blocker i forvejen. Som jeg også sagde, så er KIS helt komplet wink.

forevernewbie's billede
Skrevet af: Hepta den 21. Sep 2010 18:45

Takker for opdatering smile

Som vel at mærke har overrasket mig en del da jeg altid har fået forståelsen af at Eset, og K.I.S var ” ligeværdige” hvad de så ikke er på ihvertfald et væsentligt punkt.

@ Nevi

Er det på en computer med K.I.S du bruger “Threatfire” ?

Hepta's billede
Skrevet af: Nevi den 22. Sep 2010 08:25

Nej jeg mente Clearcloud.Når jeg bruger KIS syntes jeg Threatfire ville være overkill,og sikkert også skabe nogen konflikter.Hvis jeg brugte Eset derimod ville jeg gøre det.

Nevi's billede
Skrevet af: Hepta den 22. Sep 2010 08:30

Okay, så er jeg knap så rundforvirret længere smile

Kaspersky Forum er jo overbefolket med tråde om K.I.S og Threatfire= problemer.

Takker.

Hepta's billede
Skrevet af: klac den 22. Sep 2010 17:43

Jeg er jo bare imponeret - og taknemmelig! - over det arbejde Perhaps lægger for dagen.

Perhaps og andre har igennem dette forum hjulpet rigtigt mange incl. undertegnede, når alt andet håb syntes ude.

Her i familien beholder vi nu BullGuard, som særdeles effektivt har holdt vores tre computere fri for snavs.

grin

klac's billede
Skrevet af: Anker den 23. Sep 2010 10:34

Jeg ved godt det måske ikke er det helt rigtige sted at skrive dette, men vil lige give lidt feedback på ovenstående.
Jeg har download og installeret både ClearCloud (CC) og ThreatFire (TF) på mit win7 x64 med ESET SS.

CC installere fint, men hvis jeg aktivere det eller opsætter det manuelt, kan jeg på ingen måde få adgang til internettet, muligvis pga. min routeropsætning, hvilket jeg ikke har tid til at rode med pt.

TF installere også uden problemer, men efter update og genstart fik det mit skype til, at gå ned hele tiden. Dette problem beskrives i en ældre tråd i TF’s forum og skulle have været blevet løst. Jeg prøvede derfor at køre smart update et par gange, også selvom den sagde der ikke var nogen nye updates og efter at have søgt ca. 5 gange var der pludselig en alligevel.
Jeg installerede denne, men kan efterfølgende lave en ny updatesøgning og finde den samme update igen og igen, på trods af successfuld installering. Dette problem står også beskrevet i TF’s forum, men uden løsning. Updaten har dog hjulpet lidt på mit skype problem. Nu går skype kun ned ved computer opstart, men ikke når jeg efterfølgene starter det manuelt.

Nå men… Jeg har så læst videre i deres forum og fundet frem til, at TF ikke er blevet opdateret siden januar, samt flere af de trofaste entusiaster er begyndt at afinstallere det, da de ikke længere mener det har sin berettigelse. Grunden til alt dette er, at hele udviklings teamet er blevet fyret og udviklingen er blevet flyttet til et lille kontor med kun en 1/10 del størrelse.
Der er for flere måneder siden blevet udgivet en beta, men intet er hændt siden da..
Som det ser ud nu, bliver det en afinstallering fra min side, men CC vil jeg helt sikkert, forsøge mig med på andre systemer.

Anker's billede
Skrevet af: forevernewbie den 23. Sep 2010 15:45

Hej Anker. Det lyder ikke så godt mht ThreatFire. Det må give overvejelser om den fortsat skal anbefales, ihvertfald for mit vedkommende. Tak for din info grin

forevernewbie's billede
Skrevet af: Hepta den 23. Sep 2010 16:02

Er der egentligt noget alternativ til Threatfire ?

Hepta's billede
Skrevet af: forevernewbie den 23. Sep 2010 16:50

AVG Identity Protection er nok det der kommer nærmest, og den koster.

Ellers kan man kigge i retning af Spyshelter i den gratis version, som mere er antikeylogger og HIPS.

Bruger iøvrigt selv de to nævnte i øjeblikket, for at afprøve.

forevernewbie's billede
Skrevet af: Hepta den 23. Sep 2010 16:57

Hmmm, det er godt nok en branche med fuld fart på.

Lidt surt at Perhaps bruger måneder på at sammensætte, og teste, en gratis pakke, og så ændrer forudsætningerne sig kort efter “offentliggørelsen”.

Tror at jeg ville vælge at bruge “et par hunde” mere, og så få AVG Internet Security der så vidt jeg husker indeholder samme beskyttelses modul.

Hepta's billede
Skrevet af: Anker den 23. Sep 2010 18:01

Ja det må man sige det er, men hans pakke tror jeg nu alligevel er en stor udvidelse for rigtig mange private brugere, med eller uden TF.

Jeg vil prøve at hente en trial version af AVG Identity Protection i stedet og se om jeg har større held med denne.
24€ for 3 et årige licenser er nu heller ikke alverden og det er jo de færreste, som kun har 1 computer i hjemmet nu om dage.

Er der nogen af jer der kender til andet lignende software, som er gratis, vil jeg og formodentligt også andre, meget gerne høre om det? grin

Anker's billede
Skrevet af: forevernewbie den 24. Sep 2010 18:00

AVG Identity Protection kan stadig købes meget billigt her https://avguk.cleverbridge.com/421/purl-catalog

forevernewbie's billede
Skrevet af: Hepta den 24. Sep 2010 18:13

Så bliver det vist ikke billigere smile

Hepta's billede
Skrevet af: forevernewbie den 24. Sep 2010 18:20

Næppe grin. Jeg købte den der for et stykke tid siden. Fungerer fortrinligt. Ingen falske alarmer endnu.

forevernewbie's billede
Skrevet af: Anker den 24. Sep 2010 23:22

Tak for linket, det er jo guld!

Anker's billede
Skrevet af: perlib den 25. Sep 2010 10:45

Nu har jeg installerede den der firewall PC Tools Firewall.
er den bedre ind Windows 7 firewall ??

Hvad er det der Threatfire for noget og jeg bruger Avast i forvejen.

Hvad er det der Clearcloud for noget ??

P.S. Jeg er ikke så god til engelsk,så heller skrive og sprge om det her.

grin  Perlib

perlib's billede
Skrevet af: Hepta den 25. Sep 2010 11:41

Threatfire er en slags ekstra Malwarebeskyttelse(Virus, trojaner, Spyware m.m.), som virker på en lidt anden måde, end den måde mange andre sikkerhedsprogrammer gør.Derfor kan den køre sammen med de andre programmer uden problemer.Men den kan jo så tilsyneladende ikke anbefales mere.

Avast er jo vist slet ikke så dårligt men personligt tror jeg nok jeg ville benytte mig af det meget billige tilbud på AVG Internet security, hvis man har den mulighed.Men nogen vil måske mene noget andet smile

Clearcloud virker på den måde at når du går på Internettet så sker det igennem nogen andre servere, som tjekker den “adresse” du søger efter.Og hvis den er fyldt med “skidt og møg” så bliver der blokeret. Altså en gratis ekstra beskytelse, der kan køre sammen med næsten ethvert sikkerhedsprogram.
Med hensyn til dit spørgsmål om Firewalls så ved jeg kun at Pc Tools skulle være en rigtig god Firewall, og at Firewallen i Windows 7 skulle være langt bedre en den i XP.
God weekend smile

Hepta's billede
Skrevet af: perlib den 25. Sep 2010 12:05

Tak for svarene.
Jeg kan altså roligt kører med den her PC Tools firewall på min windows 7 ??

Jeg vil prøve den den der Clearcloud.

Perlib wink

perlib's billede
Skrevet af: forevernewbie den 25. Sep 2010 12:08

Vejledning til PC Tools firewall her http://www.malwarecheck.dk/forum/viewtopic.php?t=3066

Du kan roligt bruge den på Windows 7

forevernewbie's billede
Skrevet af: Hepta den 25. Sep 2010 12:09

Jeg har kun hørt godt om Pc Tools Firewall herinde, jeg kender den ikke selv, og har ikke forstand på at bedømme den smile

Hepta's billede
Skrevet af: Hepta den 25. Sep 2010 12:13

Ak ja, de unge mennesker er hurtige smile

Fint link, som bliver gemt .

Hepta's billede
Skrevet af: perlib den 25. Sep 2010 12:44

Så er den installerede.
Kunne ikke forstå den ikke popper op når jeg gik på min windows live mail,men så prøvede jeg at fjerne allow og så kom den og spurgte om det bagefter wink

perlib's billede
Skrevet af: pixxel den 25. Sep 2010 21:30

Jeg har downloadet ThreatFire og fik en grim oplevelse, min computer “frys” fuldstændig jeg måtte nødslukke min computer, og efterfølgene scanning med omtalte program gav ikke noget resultat NUL trusler, hmm det er vel meget godt eller også virker programmet bare særligt godt. Jeg har tit scannet med SAS, Superantispyware og selv om jeg har et udmærket købe sikkerheds program har SAS alligevel fundet trusler.

Men bortset fra det vil jeg spørge om Online Armore er bedre, eller lige så godt som Pc tools firewall eller er Pc tools firewall bedre end Online Armore

Jeg har Trend Micro titanium internet security 2011 og kører med W7

pixxel's billede
Skrevet af: mo-od den 25. Sep 2010 23:12

Mine erfaringer med ThreatFire. Det ser ud til at virke, men det har ganske vist ikke fundet noget på to computere med Avast og Online Armor i forvejen.

Det gør gratisversionerne af SuperAntispyware og Malwarebytes heller ikke, og computerne virker upåklageligt, omend den ene lidt langsomt (mangler lidt (vist nok nærmere temmelig meget) ram! Men: jeg følger spændt med i debatten om programmet

Clear Cloud virker godt.

En lidt sen hilsen til perhaps med tak for et godt arbejde og håb om snarlig bedring!

mo-od's billede
Skrevet af: Nevi den 26. Sep 2010 09:29

Hvis man bruger Online Armor,er det så nødvendigt med TF?Er der ikke en Behaviour blocker i OA?
Iøvrigt havde jeg store problemer med at få TF af min maskine efter jeg havde brugt den,her fornylig.Der blev ved med at være rester af Clam antivirus selvom jeg ikke havde brugt Clam.Det kostede en ny installation af Windows.

Nevi's billede
Skrevet af: Hepta den 26. Sep 2010 09:45

Der findes en “uninstaller” til “Threatfire” men effektiviteten aner jeg intet om:

http://www.threatfire.com/files/RemoveThreatFire(3.0).zip

Hepta's billede
Skrevet af: Nevi den 26. Sep 2010 09:59

Nu regner jeg ikke med at skulle bruge den,da jeg er oppe og køre med KIS igen,men måske til hvis der sker noget uforudset.
Takker Hepta.

PS
Linket går til en ikke nærmere defineret side der har med TF at gøre.wink

Nevi's billede
Skrevet af: Hepta den 26. Sep 2010 18:11
Hepta's billede
Skrevet af: forevernewbie den 26. Sep 2010 18:14

Tak Hepta. Tjaeh, den side er ikke en gang opdateret med Windows 7.

forevernewbie's billede
Skrevet af: VIGA den 03. Okt 2010 12:33

Jeg skriver på grund af den “Gratis sikkerhedspakke” som Spywarefri.dk har udgivet.


I starten skyndte jeg mig at afinstallere mine sikkerheds programmer, for at få den nye sikkerhedspakke.
Men det skulle jeg aldrig have gjort…


Sikkerhedspakken er ustabil og mere hullede end alt andet jeg har prøvet.
De angriber hinanden og sig selv.


De eneste 3 programmer som faktisk virker fornuftigt er Avast, ThreatFire og JavaRa
Det er også over halvdelen, men det er dog alligevel langt fra acceptabel.


Online Armor og ClearCloud DNS er hoved kilden til alle problemerne.

Online Armor virker ganske nemt uden de store problemer.
Men lige så snart at man køre startguiden kommer det alle problemerne.
Den fryser ved en af de første filer som den skal scanne.
Man kan ikke gå ind og bede den om at undlade den enkle fil, uden at man skal stoppe den del af scanningen. hvis man skal ind og godkende filen så skal man igennem hele start guiden for det er muligt.
Og når det kommer til stykket så fryser den bare ved den næste fil.. -.-’

Online Armor har også en ide med at skulle spam en med den samme fil.
Den laver det samme spørgsmål mange gange, hvor den så laver en ny når man tager en beslutning. Når der så kommer et en andet allow or block spørgsmål, angriber den ThreatFire selv om det er Online Armor, som man beder om at åbne en hjemmeside så man kan se den aktuelle fil er farlig eller ej.


ClearCloud DNS er også ganske enkle opbygget, savner dog alligevel lidt info omkring hvad den gør. En video eller et eller andet så man ved hvad dette program skal gøre.

ClearCloud DNS starter rigtig dårlig ud, ved at angribe sig selv.!
Den starter med at sige at den egen fil er farlig og skal slettes. Gør man det går den helt amok, ved at spam en ned med crash logs og warnings.

 


Kort sagt, den Gratis sikkerhedspakke der virker! - virker ikke.
Og anbefaler at Spywarefri.dk Fjerner sikkerhedspakken indtil at den er blevet afprøvet på egne maskiner først.
For det tyder det altså ikke på at man har gjort…

 

VIGA

VIGA's billede
Skrevet af: Nevi den 03. Okt 2010 12:47

Viga->
Har du tænkt over der er en grund til OA “fryser” ved en enkelt fil?Der er mange andre antivirus (som OA ikke engang er) som ikke kan komme videre hvis de støder på en inficeret fil.Er det muligt din maskine er inficeret med et eller andet?
Den sikkerheds pakke kører upåklageligt på rigtig mange meneskers computer uden problemer,så jeg tænker måske svaret skal findes andetsteds?

Nevi's billede
Skrevet af: VIGA den 03. Okt 2010 13:15

AVG, Avast, Superantispyware, Malwarebytes, og ThreatFire har intet fundet.

Så kan ikke rigtig se hvad det skulle være.? :S

VIGA's billede
Skrevet af: Pablo den 03. Okt 2010 13:31

VIGA, du er vel opmærksom på, at Online Armor ikke kan køre på Vista 64 bit? Derimod burde den kunne køre på Windows 7 64 bit - blot efter min umiddelbare vurdering med nedsat funktionalitet. Jeg må dog indrømme, at jeg ikke selv har testet det.

Pablo's billede
Skrevet af: VIGA den 04. Okt 2010 12:17

Dette er fra Online Armor selv.

“System Requirements

Online Armor currently runs on Windows XP SP3 (32bit), Vista SP2 (32bit) and 7 (32bit & 64bit).

Note: Product does not currently support the following operating systems:
Windows XP 64, Windows Vista 64, Windows 98/Me
Recommended Requirements

  * Windows XP & Windows Vista & Windows 7
  * 512 MB RAM
  * 20 MB hard disk space
  * Internet access
  * Download Size: 10 mb”

VIGA's billede
Skrevet af: Pablo den 04. Okt 2010 13:02

Ja, og der fremgår det jo tydeligt, at Online Armor ikke kan køre på Vista 64 bit.

Så hvis du bruger Vista 64 bit, vil jeg da foreslå, at du følger Perhaps’ udtrykkelige anbefaling og installerer PC Tools Firewall i stedet for. smile

Pablo's billede
Skrevet af: VIGA den 04. Okt 2010 13:18

Hov. Jeg beklager at jeg ikke fik dette tilføjet..
Jeg bruger Windows 7 - 64 bit. :-$

VIGA's billede
Skrevet af: Pablo den 04. Okt 2010 13:31

Ok, men det kan sagtens være lokale forhold på din computer, som bevirker, at Online Armor ikke vil køre ordentligt.

Netop derfor opfordres folk altid til at hente en prøveversion ned, når der er tale om en af shoppens sikkerhedspakker: Selv om den enkelte pakke generelt kører fortrinligt, kan der sagtens findes computere, som den kører ad pommern til på.

Dette er faktisk blevet pointeret temmelig mange gange i forummet. wink

Jeg vil derfor foreslå, at du afinstallerer Online Armor og installerer PC Tools Firewall i stedet for. Forudsat at du lader være med på nogen måde at neddrosle den ekstra sikkerhed, som er indbygget i 64 bit, er der ingen sikkerhedsmæssig risiko ved det.

Pablo's billede
Skrevet af: atish den 12. Okt 2010 19:15

Hej,
Hvorhenne på min bærbar kan jeg se hvilken windows jeg bruger? Om det er 64 bit eller andet?

atish's billede
Skrevet af: Anker den 12. Okt 2010 19:48

Højreklik på “Denne Computer” på dit skrivebord og vælg “Egenskaber”.
Det skulle gerne stå beskrevet under system.
Alternativt hvis du har Ccleaner installeret, så står det oppe i højre hjørne, når du åbner programmet.

Anker's billede
Skrevet af: Anker den 12. Okt 2010 19:49

Undskyld jeg mener venstre hjørne.. wink

Anker's billede
Skrevet af: hjemmeplejen den 23. Okt 2010 00:51

cyberraga. Sådan som jeg ser det med rapidshare, så er det siden der ender på .net den er gal med og ikke .com

hjemmeplejen's billede
Skrevet af: hjemmeplejen den 23. Okt 2010 00:54

ClearCloud DNS og Bullguard. Så ka de bare komme an..ton.

hjemmeplejen's billede
Skrevet af: mchlbk den 10. Dec 2010 23:51

Som gratis alternativ til Threatfire kunne man prøve Immunet Protect: http://www.immunet.com/main/index3.html

Programmet er tilsyneladende et supplement til eksisterende antivirus, ligesom Threatfire. Måske nogen her har erfaring med det?

mchlbk's billede
Skrevet af: ... den 11. Dec 2010 00:06

Jeg har ingen erfaring med Immunet, men der har mig bekendt været en tråd om programmet i Forum. Kan ikke lige lokalisere den.

Når det så er sagt behøver du ikke at skifte ThreatFire med Immunet hvis du vælger min sikkerhedspakke, ja jeg vil faktisk bede dig pt. om ikke at skifte. Jeg ved hvad ThreatFire dækker, og min sikkerhedspakke kører meget fint hos mange brugere.

ThreatFire er tilføjet fordi det har en perfekt behavior. ThreatFire er IKKE tilføjet for definitionsfilers skyld. Det klarer Avast. På den baggrund så leverer ThreatFire stadig det arbejde jeg har planlagt det til. Behavior vil sige at der kigges på processer der kører eller vil køre. Har disse processers kørsel en mistænkelig fremfærd f.eks. i lighed med en virus, så vil ThreatFire tænke ”Hvad er nu det her for noget” og vil gribe ind. Det var den korte version

...'s billede
Skrevet af: mchlbk den 11. Dec 2010 00:29

Ok.

Threatfire kører fint hos mig, nævnte bare Immunet fordi nogle efterspurgte alternativer.

Håber det går godt med helbredet?

mchlbk's billede
Skrevet af: ... den 11. Dec 2010 10:18

Jeg har hørt flere positivt omtale Immunet, så måske skulle jeg engang få kigget på det.

Tak for dine gode ønsker for mit helbred. Lige nu går det fint grin

...'s billede
Skrevet af: forevernewbie den 11. Dec 2010 17:06

ThreatFire er lidt bopbop i øjeblikket. Den er ikke blevet opdateret og bugfixet siden November 2009, og flere gamere har problemer med deres spil pga ThreatFire. Det hævdes at en ny beta skulle være på vej, men jeg tvivler lidt, da det oprindelige team bag, skulle være blevet fyret.

forevernewbie's billede
Skrevet af: ... den 11. Dec 2010 18:13

ThreatFire bruger to tekniker, nemlig behavior og in-the-cloud sort/hvidliste. Om sidstnævnte holdes opdateret er underordnet set i relation til sikkerhedspakken, da jeg kun satser på TF’s meget fine behavior-teknik i pakken. Behavior-blokkere behøver meget sjældent en opdatering. Den virker pt. upåklageligt i ThreatFire. Definitioner tager Avast sig af. Mamutu har været nævnt som et alternativ, men kan ikke bruges i en gratis-pakke, da det er et købeprogram.

Når det så er sagt. Jeg vil gerne kigge på alternativer, men det kan umuligt blive lige nu. ThreatFire og eksempelvis Mamutu bruger i øvrigt samme behavior blocker iflg. Emsisoft, så der er der ikke den store forskel.

...'s billede
Skrevet af: ... den 15. Jan 2011 12:53

Det er meget meget vigtigt at du lukker programmer ned ved uret når du installerer et andet. Altså skal du installere ThreatFire SKAL du lukke Avast og OnlineArmor ned hvis du har dem installeret. Også Online Armor er meget sårbar hvis du ikke lukker de andre programmer ned ved uret medens OA installeres. Gør du ikke det så kan det ende op i en computer som intet kan.

...'s billede
Skrevet af: Nevi den 15. Jan 2011 13:59

Hej Perhaps…
Jeg har en stærk mistanke om,at både Prevx,og Sandboxie ville være 2 meget fine kandidater til jeres ellers fine arsenal?Begge meget nemme at bruge,og endog meget gode til at stoppe skidt.
Go weekend til alle.

Nevi's billede
Skrevet af: ... den 22. Jan 2011 19:28

Hej Nevi
Det kunne udmærket være tilfældet. Jeg har ikke afprøvet dem i en pakke, men vil se om jeg ikke kan få tiden til det senere hen.

...'s billede
Skrevet af: Nevi den 23. Jan 2011 14:23

Det lyder som en kanonfin ide hvis du har lidt tid,Tak skal du have under alle omstændigheder Perhaps.

Nevi's billede
Skrevet af: ... den 27. Mar 2011 12:36

Jeg har nu uden problemer installeret sikkerhedspakken ca. 30 gange, og den kører rigtig godt for den avancerede bruger.

Som jeg tidligere har skrevet så kræver pakken lidt af dig og hvis du ikke har den nødvendige viden om sikkerhed, installation og vedligeholdelse så bør du IKKE bruge pakken, men sikre dig med en god købe-sikkerhedspakke som praktisk talt vedligeholder sig selv. Får du allerede problemer under installationen af gratis-pakken så se i øjnene at du ikke har det nødvendige niveau.

...'s billede
Skrevet af: Pablo den 27. Mar 2011 12:48

Perhaps > Er der også Win7 64 bit maskiner imellem de 30, du taler om?

Mit indtryk er nemlig, at selv om Online Armor BURDE kunne køre på Win7 64 bit, så sker det ikke altid lige optimalt.

Jeg taler ikke af personlig erfaring, da jeg ikke selv har afprøvet din sikkerhedspakke endnu.

Pablo's billede
Skrevet af: ... den 27. Mar 2011 14:51

Ja, der er W7 64 bit imellem, og der vil nok komme flere, da W7 64 bit er ved at være ret udbredt nu (ca. l5% så vidt jeg forstår), men jeg har installeret PC Tools på de fleste W7 64 bit, indtil PC Tools fik nogle problemer efter den første servicepack til W7 udkom. Jeg har ikke haft nogle W7 inden for den seneste tid.

...'s billede
Skrevet af: ... den 31. Mar 2011 10:05

Husk at det er meget vigtigt at Windows Firewall er deaktiveret effektivt:

Kør services.msc, find ned til ‘Windows firewall’, stop den og deaktiver den. Så er den med garanti sat ud af spillet, for stoppes den kun i ‘Sikkerhedscenter’, ligger den på lur til at gå i aktion igen.

...'s billede
Skrevet af: ... den 20. Aug 2011 17:15

Vigtig information til brugerne af ClearCloud DNS:

ClearCloud slutter pr. 1. september

http://www.clearclouddns.com/

så tiden er inde til at finde en ny DNS. Se her:

http://www.spywarefri.dk/forum/viewthread/81894/

...'s billede
Skrevet af: ... den 22. Aug 2011 07:48

Jeg vil gerne anbefale Norton DNS

1. Du kan enten bare indsætte flg. DNS

... 1) 198.153.192.1
... 2) 198.153.194.1

eller følge opskriften her:

http://www.nortondns.com/

Skal du ha’ yderligere svar på spørgsmål så læg spørgsmålet i forum, så denne tråd ikke bliver længere end højest nødvendig.

...'s billede
Skrevet af: Nevi den 23. Aug 2011 12:04

Jeg har brugt Nortons nu i en uges tid,og den virker helt fint her.Da Clearcloud jo lukkker ned,var jeg i tvivl om hvilken jeg så skulle bruge,men Nortons ser ud til at fungere helt fin på min maskine ihvertfald.(Windows 7 (64))
Tak for din research Perhaps. smile

Nevi's billede
Skrevet af: ... den 23. Aug 2011 13:32

Bare ok Nevi. Jeg installerer også Norton DNS hos familie og venner grin

...'s billede
Skrevet af: cyberraga den 09. Okt 2011 02:52

Som jeg huskede det havde jeg ingen problemer med ClearCloud men nu kan jeg jo læse tilbage at det havde jeg i den grad - men havde ingen problemer fordi jeg ikke brugte det *lol* Min nye interesse for webfilter har nok været til min mors computer wink
Jeg har prøvet Norton DNS og synes min forbindelse bliver monster langsom :S
Hvis man bruger de adresser som siden foreslår selv:
Preferred DNS: 198.153.192.40
Alternate DNS: 198.153.194.40
Til A - Security (malware, phishing sites, scam sites and web proxies) så kan man ikke engang bruge Google *lmao*
Jeg må se i øjnene at det ikke er noget for mig - jeg har alliegevl klaret mig på Internettet i 15-16 år uden de store digitale tab wink

cyberraga's billede
Skrevet af: ... den 09. Okt 2011 05:42

Hej cyberraga!

Det forstår jeg simpelthen ikke. Indtil jeg har hørt andet, formoder jeg, at problemet kun består lokalt, altså hos dig.

Jeg har indtil dato brugt de DNS’er som Symantec hidtil har foreslået, altså 198.153.192.1 og 198.153.194.1 Kan godt se at de er ændret nu på Symantecs sider, men de “gamle” må stadig virke perfekt for ingen har henvendt sig til mig og jeg har indsat de nævnte DNS’er på rigtig mange computere hos familie, venner og lignende godtfolk - vel ca. 25 steder - og de plejer at ringe hvis noget er galt. Men ingen har ringet. Prøv at ændre til de numre jeg har brugt.

Det bedste er altid at følge med udviklingen inden for computersikkerhed. Det gør de kriminelle fra cyberspace altid wink

...'s billede
Skrevet af: ... den 09. Okt 2011 09:38

Tråden her er efterhånden blevet så lang at den er totalt uigennemskuelig.

Vedr. gratispakken bedes i fremover oprette en tråd i forum. Jeg vil få Thomas til at lukke tråden her. grin

...'s billede
Seneste artikler
Ringet op af Microsoft?

Et par brugere har gjort os opmærksomme på et svindelnummer, som det er en god idé at være opmærksom på - et skoleeksempel på social engineering.

Digitalisering er en god investering

At skulle bruge penge på DDOS protection og VPN services kan virke som en stor investering, men pengene er godt givet ud.

Hold dig til de store, når du skal spille

Det er blevet utrolig populært, at spille casino-spil online. Det er uden tvivl drømmen om hurtige, og nemme penge, der frister.

Fodboldfeberen raser igen

Det er atter ved at være opstartstid for div. fodboldligaer rundt om i verden. Sæsonstart er altid længeventet for millioner af forventningsfulde fans.

SSL: Hvornår og hvordan?

Et SSL certifikat er en kryptering, der beskytter en hjemmeside mod uønskede gæster. Det er især vigtigt at have en SSL kryptering på sin hjemmeside, hvis man har personlige oplysninger om siden brugere og kunder liggende.

Seneste nyt
Digitalisering er en god investering

At skulle bruge penge på DDOS protection og VPN services kan virke som en stor investering, men pengene er godt givet ud.

Hold dig til de store, når du skal spille

Det er blevet utrolig populært, at spille casino-spil online. Det er uden tvivl drømmen om hurtige, og nemme penge, der frister.

Fodboldfeberen raser igen

Det er atter ved at være opstartstid for div. fodboldligaer rundt om i verden. Sæsonstart er altid længeventet for millioner af forventningsfulde fans.

SSL: Hvornår og hvordan?

Et SSL certifikat er en kryptering, der beskytter en hjemmeside mod uønskede gæster. Det er især vigtigt at have en SSL kryptering på sin hjemmeside, hvis man har personlige oplysninger om siden brugere og kunder liggende.

Mere tid til dig selv

Den moderne tidsalder er efterhånden en overstået æra. Snart må det være den hypermoderne tidsalder, der tager over. Vi er blevet mobile, computere er allemandseje og de fleste af os er så dybt afhængige af computere i vores dagligdag, at de danner grundlag for vores job og karriere.