Gendan fra Windows 8

Skrevet af FBJ Emeritus
I menuen "Forebyggelse" -> "Kom godt i gang" (Backup) skriver vi om de forskellige back-up muligheder, der er i Windows 8. De er:

* Filhistorik
* Systemgendannelse
* Optimer din PC (uden at påvirke filerne)
* Fjern alt, og geninstaller Windows, samt
* Gendan din PC fra Systemafbildning

Hvis uheldet har været ude, og du nu har problemer med din computer, så skal du altså overveje, hvad du ønsker at gendanne (fra en back-up). Er det blot nogle filer, billeder eller lignende du har mistet, eller er der mere alvorlige problemer med computeren.

1. Hvis det er filer du skal gendanne (og du har naturligvis haft Filhistorik aktiveret), så er det blot at skrive "Filhistorik" fra Windows 8 startsiden, og vælg funktionen Filhistorik. Herfra kan du vælge "Gendan filer" og følge vejledningen, finde de filer du vil have gendannet og klikke på det grønne symbol (Gendan til oprindelig placering). Så er det filer reddet.

image image

2. Hvis du (eksempelvis) netop har installeret et progam og computeren herefter kører ustabilt, så er det en mulighed at gendanne computeren til en tilstand før du installerede programmet. Her skal du vælge muligheden Systemgendannelse. Igen kan du fra Windows 8 startsiden skrive "Systemgendannelse". Du vil nu få præsenteret et vindue "Egenskaber for system", hvor fanebladet "Systembeskyttelse" er valgt. Klik på Systemgendannelse og følg vejledningen. Hvis du har haft Systemgendannelse aktiveret, så vil du blive præsenteret for en række forskellige tidspunkter, hvor der er lavet Systemgendannelse. Vælg det seneste tidspunkt og klik på "Næste" og "Udfør" og din computer vil blive stillet tilbage til det tidspunkt du har valgt. Hvis alt virker efter hensigten vil din computer nu være tilbage i tilstanden inden du installerede det problematiske program.

image image

3. De næste muligheder, du har, vil "rulle" computeren tilbage til nogle grundlæggende tilstande.

Hvis du vælger "Optimer din PC uden at påvirke filerne" så vil du geninstallere Windows 8 samtidigt med, at du bevarer dine personlige filer, indstillinger samt programmer, der blev leveret sammen med computeren og de programmer du har installeret fra Windows Store. Hvis du har lavet et "snapshot" som beskrevet under Forebyggelse, så vil andre programmer også blive bevaret.

Hvis du vælger "Fjern alt, og geninstaller Windows" så vil du geninstallere Windows 8, men alle dine filer, indstillinge og programmer vil blive fjernet - bortset fra de programmer, der blev leveret med computeren. Din computer bliver altså gendannet til den tilstand den var i, da du købte computeren i forretningen.

Begge muligheder når du ved at starte på Windows 8 startsiden, taste Windows+C, vælge Indstillinger og vælge PC indstillinger.

image

4. Den sidste mulighed for at bringe orden tilbage på computeren er at gendanne computeren fra en Systemafbildning. Denne mulighed kræver, at du har lavet en Systemafbildning som beskrevet i punktet "Forebyggelse". Denne mulighed når du ved at vælge "Windows 7-filgenoprettelse" fra Kontrol Panelet. Herefter skal du blot følge vejledningen under afsnittet "Gendan".

image

Vi håber, at du får løst problemerne grin


Kommentarer
Skrevet af: pixxel den 22. Aug 2013 16:37

Det ser ud til at hvis man vælger “Optimere din pc uden at påvirke filer” giver store problemer.

http://www.computerworld.dk/art/225631/microsoft-i-slagsmaal-med-cw-laeser-om-forskel-paa-apps-og-programmer

http://suqport.dk/Optimering af PC - Danish version.html

pixxel's billede
Skrevet af: pixxel den 22. Aug 2013 16:40

Vi prøver igen, eller kan google sig til Jesper Møller hjemmeside ved at google optimere windows 8.

http://suqport.dk/Optimering af PC - Danish version.html

pixxel's billede
Skrevet af: Mokkelsen den 15. Apr 2014 14:30

Hej.

Jeg har fået ny pc med Windows 8,1,og har pludselig fået en side der hedder sweet-page.Den er umulig at fjerne,og den er ved at overtage styringen af min pc.Håber at i kan hjælpe mig med at få den fjernet.

Hilsen Tommy Jensen

Mokkelsen's billede
Seneste artikler
Ringet op af Microsoft?

Et par brugere har gjort os opmærksomme på et svindelnummer, som det er en god idé at være opmærksom på - et skoleeksempel på social engineering.

Et af de mest udbredte software-sprog

Det er vigtigt i alle aspekter af livet, at man taler samme sprog.

Kan man selv redde en væskeskade i computeren?

Har du lige spildt vand eller cola i din computer, så læs med her.

Få det billigste internet sådan her

Får du et chok, hver gang du får din internetregning? Så kan du her finde ud af, hvordan du får det billigste internet, så du kan spare penge hver måned.

Det kan du gøre, hvis internettet driller

Der findes næsten ikke noget mere irriterende, end når internettet driller, hvilket selvfølgelig ofte sker, når man har akut brug for det.

Seneste nyt
Tips til hvordan du finder en god iPhone reparatør

Kender du det at din IPhone skærm er smadret eller at dit iPhonebatteri er langsomt? Her får du tips til, hvordan du vælger den rigtige reparatør.

NemID skal erstattes af digital løsning

I 2022 er der formentlig ikke noget, som hedder NemID længere. Ifølge Finans Danmark skal NemID nemlig erstattes af en digital løsning.

Få det billigste internet sådan her

Får du et chok, hver gang du får din internetregning? Så kan du her finde ud af, hvordan du får det billigste internet, så du kan spare penge hver måned.

Det kan du gøre, hvis internettet driller

Der findes næsten ikke noget mere irriterende, end når internettet driller, hvilket selvfølgelig ofte sker, når man har akut brug for det.

Sikre online betalingsmetoder

Noget af det vigtigste, når du har at gøre med online spil er, at du føler dig komfortabel, når du indbetaler og udbetaler penge.