ESET Smart Security 5.0

Skrevet af ...
4
Vurdering:
http://www.spywarefri.dk/images/nyheder/eset-smart-security-5.png
  
REVIEW
ESET er nået til den femte version af den omfattende sikkerhedspakke fra ESET - Smart Security 5.0. Perhaps har kigget på programmet og strikket en anmeldelse sammen.


Konklusion
ESET Smart Security 5.0 (ESS) er en samlet købe-sikkerhedspakke, der har det hele, og bør ikke kombineres med anden sikkerhed. På alle måder lever det op til mine ønsker om en stærk sikkerhed.

ESS henvender sig især til den, der ønsker sig god sikkerhed, og ellers ikke vil bekymre sig yderligere. Kan også anvendes af den avancerede bruger - med et enkelt klik kommer man i avanceret konfiguration.

Programmet er på dansk, men flere steder er oversættelsen ikke lige vellykket.

Kan være lidt vanskeligt at installere på computere, der tidligere har haft anden sikkerhed. Alt andet sikkerhed skal væk for at få en ren installation. Har man fået Microsoft sikkerhed med styresystemet, skal det deaktiveres effektivt før installation af ESS. (Se under afsnittet ”Installationen” hvordan du gør.)

Detektionen er fornem, men med HIPS-funktionen aktiveret skal man være klar over, at der i sjældne tilfælde kan komme en falsk positiv.

Programmet bruger meget lidt hukommelse- ca. 100 MB, når der ikke er anden aktivitet på computeren, og det er noget af det bedste jeg har set.

Overordnet information
ESET er et computersikkerhedsfirma med hovedkvarter i Bratislava, Slovakiet. Grundlagt i 1992 og med skandinavisk hovedkvarter i Sverige. Hovedkvarteret i Sverige har en enkelt dansk medarbejder. I halvfemserne var ESET ikke særligt kendt herhjemme. Det blev der lavet lidt om på, da man for nogle år siden etablerede et salgskontor i Nordjylland.

Installationen
Forløb uden problemer på min XP-maskine og et virtuelt drev.

Det er meget vigtigt, at pakken installeres på en ren maskine. Der må ikke ligge rester af tidligere sikkerhed på maskinen, ej heller sikkerhed fra Microsoft. Microsoft sikkerhed som følger med styresystemet skal effektivt deaktiveres. Det gælder både antivirus/antispyware samt firewall. Læs mere...

Design
Ikke prangende, men meget brugervenligt i normal tilstand. Du finder måske ikke nogen sikkerhedspakke, der er mere brugervenlig.

I avanceret tilstand er pakken lidt mere besværlig. Det kan f.eks. være lidt svært at finde den funktion, der giver mulighed for at tidsbestemme fremtidige computerscanninger, men det lykkedes.

Programmet er på dansk.

Test
Gennemført på XP-maskine og virtuelt drev uden anden sikkerhed end Eset Smart Security version 5.0.94.0

Der er mange nye funktioner i den nye version 5, og kører man i avanceret tilstand, skal man være helt klar over, hvad de forskellige nye tiltag betyder. Testen blev foretaget i avanceret tilstand med kendte orme, kendte trojanske heste, "virus in the wild" og sider, der udløser rogue software, blev tilgået. Jeg har ikke selv fremstillet specielt malware, men udelukkende brugt malware, der eksisterer i virkelighedens verden.

Det positive: Detektionen kan ikke blive meget bedre. Det negative: ESS er ikke i stand til 100 % at fjerne alle efterladenskaber, hvilket fremover måske kan medføre konflikter. I et enkelt tilfælde fik jeg en ”error”, som dog forsvandt, efter at maskinen var genstartet nogle gange.

ESS scanner rimeligt hurtigt, men tager man en fuld scanning, hvor den går ind i alle kroge af computeren, så kan man godt afsætte minimum et par timer. Under scanning bruger computeren en del resurser, hvilket gør, at alt foregik lidt langsommere på min XP-maskine.

Spamfiltret er effektivt, men man bør dog ikke udfordre spammerne, hvis det viser sig at ens e-mail har ”vundet næsten 1. mil. EUR.” Den slags mails er de eneste, vi har fået ind på computeren, og i et par tilfælde gik de ikke ind i den mappe, vi havde oprettet til spammails.

Kommentarer
Skrevet af: diomedea den 22. Dec 2011 14:35

Hvis kommende konflikter betyder genindsættelse af styresystem, syntes jeg det lyder meget trist.
Venligst diomedea.

diomedea's billede
Skrevet af: steffen ernst den 25. Dec 2011 05:57

Fin test - tak for det.

Hvilken browser blev benyttet under testen?

Kunne en anden browser have givet et andet resultat?

steffen ernst's billede
Skrevet af: ... den 25. Dec 2011 23:23

Der blev brugt en opdateret IE8. Om en anden browser ville have givet et andet resultat ved besøg på dårlige sider, kan jeg ikke sige, men jeg vil ved evt. kommende tests angive hvilken browser der benyttes.

...'s billede
Skrevet af: forevernewbie den 18. Maj 2012 00:34

Fin test Per grin.

Jeg kan kun tilslutte mig at man skal lukke for Windows Defender, og andre antimalware programmer. Ellers så mærker man konsekvenserne i form af diverse fejl og sløvning.

ESET er et udmærket program, men den antispam finder jeg overflødig, især for de mange der bruger Microsofts egne mailprogrammer, med indbyggede spamfiltre, som fungerer ganske fortrinligt.

En firewall der i standard mode er helt tavs (på nær når min IP skifter), har jeg nu svært ved at se en fordel ved, i forhold til Microsofts indbyggede.

Undrer mig iøvrigt at du selv oprettede en spam mappe. Her oprettede ESET selv en.

forevernewbie's billede
Skrevet af: Triton den 28. Jun 2012 01:12

Jeg har været en glad bruger Af Eset i et par år nu.

Så læste jeg en amerikansk test af programmet, hvor det nærmest blev beskrevet som et skod program. Det eneste gode de kunne sige var at det var hurtigt. Jeg kan selvfølgelig ikke huske hvor.

Men andre steder beskrives det som et udmærket program.

Hvordan kan der være så store forskelle på test?

Er der for resten nogen der har noget og sige om Eset smart phone beskyttelse?

Triton's billede
Skrevet af: ... den 28. Jun 2012 08:43

Spørgsmål: “Hvordan kan der være så store forskelle på test?”

Svar: Svaret er meget enkelt. Fordi at få er seriøse og rigtig mange (de fleste) IKKE er det.

De tests som er lavet ud fra et ærligt hjerte er meget få og i rigtig mange tilfælde er det så amatører som slet ikke er i stand til at lave den slags eller også stærkt produktreligiøse.

Det kan være rigtig svært at gennemskue hvilke er seriøse og hvilke ikke er det, da ingen ser den pose penge en tester kan få tilbudt for at skrive en god test. Men man kan også lave tests hvor “honoraret” ender op i værdier til testeren på anden måde. Den branche er så rådden man skulle tro det var løgn.

Selv den dag i dag hvor jeg har oprettet hjemmesiden http://www.softwareguides.dk får JEG tilbudt værdier på den ene eller anden måde for at lave en “pæn” test eller andet der kan fremme et bestemt produkt. Jeg afviser katagorisk, men hvor mange gør det???

Jeg har altid holdt min sti ren og jeg prøver på ikke at være “religiøs” Læs evt. mit indlæg om emnet her: http://www.softwareguides.dk/sidste_nyt.html under datoen 25.06.2012

Men sådan er tingenes tilstand altså. En bundrådden branche og som almindelig bruger kan du da slet ikke skille fårene fra bukkene grin

...'s billede
Skrevet af: Ulrich33 den 29. Sep 2012 14:10

Kan kun komme med min egen erfaring.. har måtte reformatere hard disk og altså fået version 5 af eset, har aldrig haft en virus.. nu var der 4 infiltrationer,som den skrev hvad jeg stiller op med dem er for kompliceret.. så altså ikke et decideret begynderprogram.. karantæne eller ej, forlad karantæne, og et utal af muligheder, isedet for bare at fjerne skidtet.så måske kan den kaldes Eset, men ikke SMART så kan da kun anbefale en freeware til nybegyndere.. når den scanner, som jeg bad den om brugte den 1 time og 15 min til at komme på 99% derefter over en time fra 99 til 199.. lettere irriterende.. stadig har jeg ikke en akademisk computer uddannelse.. bare en bruger der prøver at holde det enkelt..

Ulrich33's billede
Skrevet af: ... den 29. Sep 2012 16:38

Hej Ulrich33

Tak for dit indlæg i tråden her

Lad mig tage det sidste først. Du kan scanne på flere forskellige måder med din ESS. På forsiden af scanneren trykker du på menupunktet ”Computerscanning”. Ved scanning gennemgås computeren for utøj, der eventuelt måtte ligge på den. Der skal ikke ligge noget. 

Når du har trykket på ”Computerscanning” får du flere måder at scanne på.

1. Smartscanning (er en standardscanning som scanner alle lokale drev med en standardindstilling)

eller

2. Tilpasset scanning af lokale drev efter efter valg og hvor du igen kan vælge mellem

a) Smartscanning eller
b) Genvejsmenuscanning eller
c) Dybdegående scanning

Alt efter hvad du vælger, er scanningstiden forskellig. Dybdegående scanning af hele computeren giver længst scanningstid. Giver det mening for dig? 2 timer og 15 min. er ikke unormalt for en dybdegående scanning af en computer og af de 2 timer og 15 min. kan den ene time godt tage tidsrumme fra 99% til 100%. Det er set, men dog ikke helt normalt. Jeg kan give dig en længere forklaring på, hvorfor det er sådanne, men skal vi ikke udelade det her, blot for overblikkets skyld.

Dybdegående scanning tager du et par gange om året og ellers en smartscanning engang hver anden måned (eller hver måned om du vil). Personligt scanner jeg, når jeg laver noget helt andet (havearbejde, læse bøger, se tv), og ikke bruger computeren. Jeg sidder ikke i et par timer, og kigger stift ind i skærmen, for at se hvor langt den er nået. Dybdegående scanninger findes i alle pakker, og har aldrig været et problem for mig. 

Jeg ved ikke hvad du forstår med infiltrationer. For mig er det noget jeg har i nakken. Sorry, men jeg kunne ikke lade være grin ESS (og en hvilken som helst anden god sikkerhedspakke) lader ikke noget komme ind på computeren overhovedet.

Hvis du får snavs ind, så er det fordi du lukker det ind på anden måde. Der er et utal af muligheder, f.eks. manglende opdatering af øvrigt software, fildeling, brug af piratsoftware, afslå forslag fra din sikkerhedspakke om ikke at besøge bestemte websteder,  kører med flere antivirus/antispyware-programmer, ja muligheder er der nok af.

Hvis du ikke magter ESS som sikkerhedspakke, ja så kan det nok blive svært at gøre det lettere, hvis det også skal være sikkert. Du kan køre ESS enten som Standard eller som Avanceret konfiguration. Du bør bruge Standard. Jeg ved ikke, om du har rodet dig ind i den avancerede del.

At anbefale et enkelt stykke freeware til en nybegynder som du siger, mener jeg kan sammenlignes med at lade min kære kone bakke bilen med trailer, og så håbe det går godt. grin Håber du forstår, hvad jeg mener.

Du kan jo evt. kigge på min gratispakke

http://www.softwareguides.dk/Sikkerhedskursus4.pdf

men den er altså ikke helt for nybegyndere. Du kan også gennemgå mit Sikkerhedskursus. Jeg tror på, at du kan få glæde af det

http://www.softwareguides.dk/sikkerhedskursus.html

I Sikkerhedskurset får du også at vide, hvorfor man ikke bare kan fjerne skidtet, som du skriver. Computersnavs skal altid i karantæne i første omgang, og du ved hvorfor, når du har læst kurset. 

Et kig i ESS manual var måske også en god idé:

http://www.eset.com/download/documentation/

God weekend til dig i Det Fjerne Østen!

...'s billede
Skrevet af: Ulrich33 den 29. Sep 2012 17:33

Fordi der stod infiltrationer.!! 4.. nogen fra 2010.!! de er så nu i karantæne.. og har nu fået af vide af en der forstår de dele at det er ok, så ligger de i en lukket boks.. en af dem blev vist renset. jeg kørte en smart scanning af drev C.. forstår bare ikke når jeg har købt programmet for år siden.. scannet med den tidligere version , absolut uden virus, malware, spyware.. at den så pludselig finder 4 + 4 gamle.. iøvrigt kan jeg se at det er regsupreme 29/09 2012 der lægger en trojan ind og
win32/babylontoolbar.. aner ikke hvad det er.. og når de så er i karantæne, har jeg 6 valgmuligheder hvis jeg højereklikker..eller sende til analyse. bare for kompliceret.. får i kommision af eset.!???

Ulrich33's billede
Skrevet af: Chylob den 12. Jan 2014 08:42

Jeg har lige et spørgsmål.. hvad med sådan noget som superantispyware med realltime protection (hvilket jeg bruger ved siden af Eset) Jeg synes ikke rigtig, at jeg har kunnet set, at de havde påvirket min firewall, eller andet. Men ville da godt lige høre, om de 2 programmer overhovedet kan arbejde sammen uden at påvirke hinanden

Chylob's billede
Seneste artikler
Ringet op af Microsoft?

Et par brugere har gjort os opmærksomme på et svindelnummer, som det er en god idé at være opmærksom på - et skoleeksempel på social engineering.

Software vi kom til at installere

Det findes overalt på næsten alle computere efterhånden: Software, som du ikke mindes at have installeret, som du ikke ved, hvad du skal bruge til og som pludselig bare er der.

Sådan optimerer du din datasikkerhed online

Det er desværre et stigende problem, at danskere får deres data stjålet. Store dele af vores liv er rykket online, og det gør det attraktivt for cyberkriminelle at hacke privatpersoner.

Sådan skaber du et mere produktivt arbejdsmiljø på kontoret

Et produktivt kontormiljø er nøglen til en vellykket virksomhed.

Benytter du cbd olie?

Vi danskere er vilde med at benytte produkter der kommer direkte fra naturen.

Seneste nyt
Sådan optimerer du din datasikkerhed online

Det er desværre et stigende problem, at danskere får deres data stjålet. Store dele af vores liv er rykket online, og det gør det attraktivt for cyberkriminelle at hacke privatpersoner.

Sådan skaber du et mere produktivt arbejdsmiljø på kontoret

Et produktivt kontormiljø er nøglen til en vellykket virksomhed.

Benytter du cbd olie?

Vi danskere er vilde med at benytte produkter der kommer direkte fra naturen.

Digital privatlivssikkerhed: VPN

De fleste af os bruger ekstremt mange af vores vågne timer på internettet, men det er faktisk de færreste der ved, hvordan de beskytter sine digitale datas.

Sådan får du hurtigt og sikkert bredbånd

I dag bruger man nettet til alt. Streaming, musik, gaming og til at tjekke Netbank og e-Boks. Det betyder, at man indtaster en masse vigtige koder og tilgår meget personlige, fortrolige oplysninger via sine enheder. Alle disse ting stiller krav til både bredbåndshastighed og internetsikkerhed.