Digital privatlivssikkerhed: VPN

De fleste af os bruger ekstremt mange af vores vågne timer på internettet, men det er faktisk de færreste der ved, hvordan de beskytter sine digitale datas. Hver gang du åbner en ny browser, er der potentiel risiko for, at du bliver overvåget, eller at dine googlesøgninger spores, og ønsker du at anonymisere dine søgehistorikker eller lignende, kan du her læse mere om, hvordan du bærer dig ad.

Har du ikke allerede hørt om eller stiftet bekendtskab med en VPN, er det vist på tide. En VPN kan nemlig være med til at øge din privatlivssikkerhed, når du bevæger dig på internettet. Men hvad er det nu lige en VPN er, og hvorfor bør alle erhverve sig en VPN? Læs med her.

Alt du skal vide om en VPN

Ordet VPN er en forkortelsen af det engelske udtryk ?Virtual Private Network?. Selvom det ganske vist ikke er så simpelt, vil vi kort forsøge at forklare, hvad en VPN grundlæggende set er. En VPN er et digitalt system, som sender dine datas og digitale færden igennem en krypteret tunnel, som skjuler alle dine oplysninger, og alt hvad du søger på.

Hvad er en Ip-adresse?

Hver gang vi åbner en ny internetside, bliver der automatisk oprettet en IP-adresse til os. En IP-adresse kan sammenstilles med et digitalt fingeraftryk, og det er netop dette digitale fingeraftryk, som skjules eller anonymiseres ved brug af en VPN.

Undgå at blive hacket med en VPN

Det vil altså sige, at benytter du dig af en VPN, skal du ikke længere bekymre dig om, hvorvidt du bliver overvåget, eller om dine googlesøgninger spores. En af de største bekymringer, som de fleste af os bærer rundt på, er ligeledes at blive udsat for et hackerangreb.

Men du kan kun blive hacket, hvis en potentiel hacker kan få adgang til dine datas og dit digitale fingeraftryk, og med en VPN kan dette således ikke lade sig gøre. Hackerangreb sker oftest, når vi befinder os i udlandet, da vi her typisk har behov for at benytte os af offentlige netværker. Rejser du meget, kan en VPN derfor være særlig ideel for dig.

Skjul dine søgehistorikker

Der kan som sagt være mange grunde til, at du ikke vil have at andre har adgang til dine søgehistorikker. Måske har du søgt på: swingerklub i Jylland, og ønsker ikke at andre skal have adgang til denne information. Ligeledes kan det altså gøre sig gældende, hvis du søger på emner som Scor sexdating eller lignende.

Vi bruger efterhånden internettet til at søge på al information, som vi måtte have brug for, og derfor skal det gerne føles trygt og sikkert at bevæge sig på internettet. Derfor giver en VPN mening for de fleste.

Sponsoreret indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Løs : *
13 × 23 =