AVG Anti-Virus Free Edition 9.0

3
Vurdering:
http://www.spywarefri.dk/images/nyheder/avg-logo.png
  
REVIEW
AVG Technologies har deres nye gratis antivirus klar. Vi har kigget lidt nærmere på den og fundet en karakter frem.


Lad det være sagt med det samme: Jeg er faktisk ret godt tilfreds med den nye gratis pakke fra AVG. Den er nok en bedre løsning end alternativet fra Microsoft.

Installation
Installationen starter med download af en mindre fil på lidt over 800 KB, hvis man vælger at benytte AVG Download Manager. Derefter kan man vælge, hvilket program der skal installeres og download af det korrekte program vil starte.

image  image

Denne fremgangsmåde er logisk for AVG af flere årsager. For det første kræver det kun hostning af en lille fil de forskellige download-steder og den nyeste installation hentes altid. Derudover er der altid muligheden for, at man vælger prøveversionen af AVG Internet Security. Jeg kan ikke anbefale denne fremgangsmåde til installation, da det efterlader computeren ubeskyttet i noget tid. Den korrekte måde er at hente hele pakken på 71 MB mens man er beskyttet af et andet sikkerhedsprogram. Derefter kan man afbryde internetforbindelsen og installere programmet.

Der er mulighed for at lave en Standard installation eller en Custom installation. Når der er tale om gratis programmer vil jeg altid anbefale, at man vælger custom, da det ikke er til at vide, hvad der bliver installeret.

image  image

Der gives mulighed for at installere plugins til The Bat! eller Microsoft Outlook. Det bør man gøre, hvis man benytter et af disse programmer. Der kan også vælges hvilke sprog, der skal installeres - og dansk er til rådighed - og der er et plugin til Microsoft Office.

image

Det næste skridt handler om AVG Security Toolbar og valg af søgemaskine. Hvor mange dollars Yahoo! betaler for at være med her er ukendt - man skal selvfølgelig beholde sin foretrukne søgemaskine. Det er et gratis program, så man kan ikke være utilfreds med at få tilbuddet.

Jeg har det generelt dårligt med toolbars. Om denne toolbar skal installeres eller ej er et svært spørgsmål. Det er en del af beskyttelsen og hvis man ikke har andre toolbars i sin browser så, ja, installer den bare. Jeg ville ikke installere den selv. Så svaret er: Måske.

image

Så skal der vælges, hvor tit programmet skal opdateres. AVG Anti-Virus Free Edition er i høj grad signaturbaseret, så det er meget vigtigt med hyppige opdateringer - helst mange gange dagligt. I denne gratis version er det ikke muligt at opdatere oftere end én gang dagligt, så det tæller lidt ned.

Så er det til sidst muligt at sende information om opdagede trusler anonymt til AVG. Det ser jeg som hovedregel ikke de store problemer i. Jeg ved ikke helt, om det benyttes til en sky-baseret tjeneste eller om det handler om, at AVG gerne vil indsamle statistik.

image

Den sidste mulighed er at optimere scanningen med det samme. Det kan godt anbefales.

image

Når programmet er færdiginstalleret starter din browser op og lykønsker dig med installationen af AVG Security Toolbar, hvis du altså valgte den. Her får man lige chancen for at vælge Yahoo! som foretrukne søgemaskine igen. Derudover er Yahoo! den søgemaskine der benyttes af selve toolbaren.

image

Så er programmet installeret og det tog ikke alt for lang tid.

image

Man kan fjerne reklamen i bunden ved at klikke på Hide notification.

Hovedvinduet giver et fint overblik over status på beskyttelsen.

Ressourcer
Når computeren "står stille" bruger AVG Anti-Virus Free Edition omkring 14 MB hukommelse - det er ikke ret meget. Ved brug af computeren kan det godt fordobles, men det er stadig mere end acceptabelt. Brug af processorkraft er lidt højere og kan ved almindelig surfen på nettet antage mellem 20 % og 50 % i hurtige intervaller. På testmaskinen var det ikke noget, som jeg lagde specielt meget mærke til.

Indstillinger
Der er mange flere indstillingsmuligheder end Microsoft Security Essentials, som jeg ikke kan lade være med at sammenligne med. Klik på de forskellige komponenter fra hovedvinduet bringer de mest almindelige muligheder frem. De fleste kommer til syne i de avancerede muligheder - og det er også her, at sproget kan ændres til dansk.

image  image  image

Detektion
God on-demand detektion.

image

Detektionen ved on-demand ligger i hvert fald på den rigtige side af 96 %. Det er dog et gammelt test-set, der er brugt her og det trækker en del ned, at man ikke kan opdatere programmet oftere end én gang dagligt.

Support
Support foregår via AVG's forum.

Konklusion
Én omfattende og gratis pakke til beskyttelse mod malware. Der er et par punkter, der trækker ned i den samlede bedømmelse, men jeg ville vælge dette program i stedet for Microsoft Security Essentials i dens nuværende form. Ingen af de to programmer er dog testerens foretrukne gratis pakke - her vil jeg stadig anbefale Avira eller Avast! - i hvert fald indtil jeg når til test af deres kommende versioner.

Der er som altid mangler i de gratis pakker - firewall og antispam er kun et par af dem.

Kommentarer
Skrevet af: forevernewbie den 23. Okt 2009 09:42

Fin anmeldeldelse Thomas. Er enig i din betragtning om at AVG vil være at foretrække frem for MSE. Lidt øv med den toolbar, men tror faktisk ikke at den er nødvendig for at webbeskyttelsen virker.

forevernewbie's billede
Skrevet af: Thomas Huulbæk Andersen den 23. Okt 2009 10:24

Tror faktisk du kom til at læse den inden den var helt færdig - kom til at publicere for tidligt wink

3 eller 4 stjerner - det er spørgsmålet. Måske 3 hvis man sammenligner med de bedste betalingsprogrammer og 4 hvis man sammenligner med gratis alternativer.

Thomas Huulbæk Andersen's billede
Skrevet af: forevernewbie den 23. Okt 2009 10:40

Nåh ja, der kom lige noget mere til. Endnu bedre.

forevernewbie's billede
Skrevet af: Hepta den 23. Okt 2009 12:17

“Lidt øv med den toolbar, men tror faktisk ikke at den er nødvendig for at webbeskyttelsen virker. “

Jeg har i en periode kørt med AVG Internet security 8.5 og senest 9.0(altså betalingsversion som ikke konkret har noget med anmeldte prgram at gøre, som sådan)og der var beskeden at Toolbaren var en del af beskyttelsen, og blev stærkt anbefalet.
( kroner og øre spørgsmål ? )

Hepta's billede
Skrevet af: forevernewbie den 23. Okt 2009 16:14

Jeg kan ikke se nogen forskel i funktionalitet, om toolbaren er installeret eller ej. Begge shields virker alligevel. Det er positivt at Yahoo skal tilvælges under installationen, men de skal ikke have ros for at eens søgninger alligevel bliver ændret til Yahoo, selv om man fravælger det. Hos mig var det Google der gjorde opmærksom på forsøget på ændring. Må indrømme at jeg har en ganske udpræget aversion imod den slags. Sikkerhedsprogrammer skal altså ikke hijacke eens browser imod eens vilje. Jeg har “blacklistet” Comodo af bla samme årsag, og jeg vil overveje om AVG også skal på listen.

forevernewbie's billede
Skrevet af: mattbp den 23. Okt 2009 17:31

God anmeldelse, Thomas.

Det eneste jeg sidder og spekulerer lidt over, er om den nye version beskytter imod rootkits? Det mener jeg nemlig ikke at version 8,5 gjorde.

mattbp's billede
Skrevet af: forevernewbie den 23. Okt 2009 17:46

Der bliver da fundet rootkits i Thomas`s scanning wink

forevernewbie's billede
Skrevet af: Hepta den 23. Okt 2009 17:52

“Der bliver da fundet rootkits i Thomas`s scanning”

 
Ja.
Men ifølge AVG må det jo så være mindre sofistekeret Rootkit, eller Basic som de godt kan lide at kalde det, og ikke Advanceret ?
Så det rigtige svar er : Måske ?????

Hepta's billede
Skrevet af: forevernewbie den 23. Okt 2009 18:07

AVG vil lige som alle andre AV programmer prøve at blokere kendte rootkits, avancerede eller ej. Sådan var det også i den forrige version. Der hvor problemer kunne opstå, vil være hvis avancerede rootkits er kommet ind, og skal findes. Men på det område vil alle AV programmer have problemer, og der vil aldrig være garantier for at de kan finde dem http://www.av-test.org/down/papers/2008-04_vb_rootkits.pdf

Rootkits skal slet ikke ind. Derfor skal man bruge en firewall der kan blokere dem uden at kende dem i forvejen wink

forevernewbie's billede
Skrevet af: mattbp den 25. Okt 2009 12:30

Så vidt jeg har forstået beskyttede AVG 8.5 slet ikke mod rootkits http://www.spywarefri.dk/artikel/computerblade-misinformerer/
Men da den beskytter mod “basic rootkits” må det da være en forbedring smile

Ja, man skal helt sikkert have en ordentlig firewall, problemet er bare at hr. og fru Danmark ikke sætter sig ind i dette, men nøjes med at installere anti-virus.

Dog vil gratis anti-virus nok aldrig være helt nok beskyttelse…

mattbp's billede
Skrevet af: mattbp den 25. Okt 2009 12:31

Når den nye version altså beskytter mod “basic rootkits”, mente jeg smile

mattbp's billede
Skrevet af: ... den 27. Okt 2009 14:24

Med hensyn til rootkits er den nye AVG freeware lige så mangelfuld som den gamle. Begreberne virus, trojanere, spyware, keyloggere osv. osv. er flydende begreber. En virusscanner kan fjerne spyware, en spywarescanner kan godt fjerne virus, en trojanscanner kan også fjerne virus osv. osv., men kun tildels, da det er specialværktøjer. Rootkits er IKKE snavs. Rootkits er værktøj til at gemme snavs i.

De forskellige scannere kan ikke holde rootkits ude, men nogle er bedre til at fjerne dem end andre. Selvfølgelig er et værktøj hvor man har gjort noget ud af at kunne detekte rootkits bedre end et værktøj hvor man totalt har udeladt det, så derfor er AVG’s pro-version bedre, men stadig udelader det ikke at freeware-værktøjet vil kunne finde enkelte.

Håber det giver mening

...'s billede
Skrevet af: forevernewbie den 27. Okt 2009 17:37

Rootkits bliver ikke til rootkits før de er installeret. Hvis antivirusprogrammet får blokeret rootkittets installationsfil, så kommer rootkittet ikke ind. Bliver installationsfilen ikke blokeret, så bliver men “ejet” af hackerne. I den henseende er den betalte AVG ikke bedre end den gratis. At den betalte version så har en generisk rootkitscanner, mener jeg er rimeligt ligegyldigt, og egentlig ikke værd at betale for. For det første er det falsk tryghed, for der ingen garanti for at den nogensinde finde rootkittet. For det andet mener jeg ikke at rootkitfjernelse bør foretages af “Hr og Fru Danmark”. Man kan virkelig komme galt afsted ved at forsøge.

Hvis det skal gøres bedre med AVG, skal man op i deres Internet Security, som har noget Identity Protection. En behaviour blocker, som virker helt fint.

Men under alle omstændigheder, så er det ikke godt nok kun at bruge et antivirus. Jeg mener at man skal bruge en kompetent firewall, som f,eks Online Armor (personlig favorit). Men som mattbp så rigtigt siger, så kan alarmerne volde problemer for mange, så de kun vælger selve antivirusprogrammet. Det er temmelig uheldigt. For de brugere, så mener jeg at de i stedet burde vælge en komplet sikkerhedspakke, selv om den koster. Det vil de alt andet lige være bedre tjent med, selv om det heller ikke altid er nogen optimal løsning.

forevernewbie's billede
Skrevet af: ... den 27. Okt 2009 18:33

Citat: .... så mener jeg at de i stedet burde vælge en komplet sikkerhedspakke, selv om den koster.

Det er jo lige netop det jeg igennem det seneste år har sagt gang på gang, men som du - efter min mening - hidtil har prøvet at underminere. Jeg var nærmest ved at falde af stolen da jeg så hvad du skrev. For hr. og fru Danmark er en nem samlet sikkerhedspakke af bedste kvalitet det eneste rigtige.

De første fire linier i dit ovennævnte indlæg er vi jo også enige om, men det er jo heller ikke noget nyt i det du skriver der. Hvis to stykker software ikke kan detektere en rootkit er de lige gode med hensyn til rootkitdetektion.

At du mener rootkitscanneren der sidder i AVG’s købeprodukt er ligegyldig er vi ikke enig i. En decideret scanner produceret for detektion af rootkits er efter min bedste overbevisning bedre end ingenting. At der er kommet antipyware på virusscannerne nu er vel også bedre end ingenting ik’ sandt? Lidt detektion er bedre end ingenting efter min mening. grin

...'s billede
Skrevet af: forevernewbie den 27. Okt 2009 20:40

Perhaps, vi er nok ikke så grundæggende uenige, som det har set ud “i kampens hede”. Nej, jeg har ikke prøvet at underminere din holdning. Jeg har blot ment at du har “forherliget” betalingsprogrammerne for meget, lige som jeg mener at du har forsøgt at gøre de gratis programmer ringere end de vitterligt er.

Vi ved at masser af brugere simpelthen ikke vil betale for programmer. Vi ved også at mange kun bruger et antivirus som eneste sikkerhed. Både du og jeg ved at det bare ikke er godt nok. Mine budskaber har været rettet imod brugere der enten ikke kan eller vil betale. Dem prøver jeg at forklare hvad de bør gøre, for at beskytte sig godt nok (for det kan altså lade sig gøre med gratis programmer). Kører man gratis sikkerhed, så har det typisk nogle ulemper. Man skal bruge flere programmer, med risiko for konflikter, ressourceforbrug, alarmer man ikke forstår osv. Hvis man ikke kan eller vil acceptere, eller håndtere det, ja så mener jeg at man burde anskaffe sig en færdig pakkeløsning. Det vil ikke nødvendigvis være bedre, men det vil alt i alt vil være bedre for den type bruger. Ihvertfald bedre end at de vælger løsningen med kun et antivirus. Så alt i alt mener jeg at man må tilråde den “rigtige” løsning, til den “rigtige” bruger.

Man kan sige: Hvis du insisterer på at køre gratis, så gør det rigtige. Vil du ikke acceptere minusserne ved det, så køb en færdig pakke. Gør en af de to ting. For alt i verden, så lade være med kun at nøjes med et antivirus.

Hvis vi kan få bare nogle brugere til at lytte til de råd, så er vi kommet lidt længere. Kan du ikke erklære dig enig i det?

Den generiske rootkitscanner der er i AVG, mener jeg nu stadigvæk kan gøre mere skade end gavn, for “Hr og Fru Danmark”. De kan have false positives, og nogle rootkits kan smadre maskinen, hvis de ikke bliver fjernet korrekt. Men det bliver vi nok ikke enige om.

forevernewbie's billede
Skrevet af: ... den 28. Okt 2009 15:06

Som situationen er i dag, så mener jeg grundlæggende, at hr. og fru Danmark bør køre med en god - og for alt i verden - nem sikkerhedspakke.

Ved hr. og fru Danmark forstår jeg, de computerbrugere som ikke har den store indsigt i sikkerheden på computeren, måske heller ikke ønsker det, og for nogle enkelte ikke kan. Jeg håber ikke at nogen opfatter begrebet hr. og fru Danmark som værende nedsættende. Det er det på ingen måde i min tankegang, men det er en nem måde at beskrive en kategori brugere på.

Jeg har aldrig nedvurderet gode gratis-programmer. Der findes mange virkelig gode, lige som det modsatte også er tilfældet, og det gælder også inden for købeprodukterne. Jeg kan slet ikke genkende, det du siger om at jeg ”forherliger” købeprogrammer. Jeg synes, de programmer der er i shoppen, er virkelig gode, men jeg kan sagtens remse et utal andre op, som jeg synes er dårlige. Det samme med gratisprogrammerne. Jeg kan sagtens remse et utal af gratis-programmer op, jeg finder gode, og endnu flere der er dårlige. Jeg fornemmer, at du mener, jeg har en interesse i at fremme købeprodukter generelt. Det er ingenlunde korrekt.

Min erfaring viser mig at det ofte bliver rigtig svært for hr. og fru Danmark at styre 3 til 4 sikkerhedsprogrammer og så ofte på engelsk. Jeg har rigtig mange eksempler på tilfældet.

For mangen en hr. og fru Danmark vil en sikkerhedspakke som eksempelvis Eset Smart Security være det eneste rigtige. Min mening. Jeg mener, at mangen en hr. og fru Danmark gør det svært for sigselv ved at benytte flere gratisprogrammer, de ikke forstår. De gør det også farligt for sigselv. Herefter bliver det så også svært for en supporter hele tiden at forklare funktioner mv. og især svært kan det blive, når snavset alligevel er kommet indenbords. Mangen et problem kunne have været undgået med en nem og god sikkerhedspakke. Til de læsere som ikke ved hvad Eset Smart Security er, så kan det siges at det er en samlet sikkerhedspakke som installeres og så kan man i og for sig godt glemme den. Den klarer resten selv. Andre sikkerhedspakker kunne være BullGuard eller KIS.

Masser af brugere vil - ganske rigtigt som du siger - ikke betale for en sikkerhedspakke, men det bliver de altså nødt til hvis de ikke kan magte andet, og den slags brugere er der jo rigtig mange af. Jeg har hjulpet den slags brugere i mange år, men drosler nu ned, da lysten er væk. Man kan ikke opretholde gejsten, ved at blive ved med at sige det samme igen og igen - måned efter måned, år efter år -, og se at det ikke rigtig virker bl.a. fordi at andre ”saboterer” den vej man selv står for.

At brugere ikke kan betale for computersikkerhed, mener jeg ikke er rigtigt. Hvem har betalt deres dyre computer? Og hvem betaler for den slags menneskers dyre forsikringer som de iflg. lovgivningen skal ha’? Hvem betaler for deres mad eller husleje? Nej, at de ikke kan er ikke rigtigt. De VIL ikke fordi de tror at de kan klare sig med gratis-software. Nogle kan, men ikke alle vore kære hr. og fru Danmarker. De kan ikke, men selv om de ikke kan, så forvent ikke at de køber sig til den gode sikkerhed. De skal helt ned i suppedasen og gerne miste både eksamensopgaver og værdifulde fotos på computeren før de vågner op til dåd. For nogle skal dette ikke ske blot én gang, men flere gange.

Når alt dette er sagt så vil jeg gerne understrege at jeg ikke tvivler på dine gode hensigter, og jeg synes du gør et rigtigt stort stykke arbejde, men vi har forskellige indfaldsvinkler til hvordan man bedst sikrer den bruger som af den ene eller anden grund har det lidt svært med at tackle sikkerheden.

...'s billede
Skrevet af: forevernewbie den 01. Nov 2009 13:50

Citat: “Jeg fornemmer, at du mener, jeg har en interesse i at fremme købeprodukter generelt.”

Nu ved jeg jo at du har et stort engagement mht at sikre de danske brugere, så jeg ser dig ikke som “forretningsmand”, der bare vil sælge. Men du kan ikke sige dig fri for, efter du fik butikken, at have to kasketter på, når du giver udtryk for dine meninger. Selv om dine intentioner har været at være neutral alligevel, så tror jeg ikke at nogen vil kunne sige sig fri for at blive lidt farvet, når man selv sælger noget. Jeg tror ikke at jeg selv kunne være det, så derfor gør jeg det ikke.

Jeg er enig i, at det er vigtigt at sikkerhedsprogrammer bør være så nemme som muligt. Men det er bare ufatteligt svært at gøre nemme programmer sikre nok. Producenterne kæmper med det hele tiden, og der da sket fremskridt. Men hvornår er det godt nok? Einstein sagde en gang: “Things should be made as simple as possible, but not simpler”. Mine kritikpunkter af mange færdige pakker er, at de stadigvæk er for enkle, til at være sikre nok. Så når en bruger spørger mig om deres sikkerhed er god nok, så spørger jeg mig selv om jeg selv ville være tryg ved at bruge det, og svarer brugeren ud fra det. Jeg vil ikke bare sige til en bruger, du skal bare købe det og det, så er det godt nok, fordi jeg ved at det kun sjældent er det. Og det er ikke sikkert at brugeren kan eller ønsker at købe. Jo, der er brugere der ikke kan købe. Jeg kender en selv, og ved der er flere der ikke kan. Iøvrigt syntes jeg ikke at man bør fortælle brugerne hvordan de bør prioritere deres økonomi.

Jeg syntes at dem der vælger at bruge gratis sikkerhed, ikke bør lades i stikken, og jeg syntes bestemt heller ikke at man bør sige til dem, at de ikke bliver ordentligt sikret, hvis de ikke køber. Til gengæld syntes jeg at man bør fortælle brugeren hvilke fordele og ulemper der er ved gratis contra købt, og så må de selv tage stilling. Hvis en bruger ønsker at købe, plejer min anbefaling at være Kaspersky/KIS. Jeg mener at den hæver sig langt over det meste andet der findes, og har en god balance imellem sikkerhed og brugervenlighed.

Jeg tvivler heller ikke på dine gode intentioner, og har aldrig gjort det, men jeg syntes du har forenklet problemstillingerne for meget. Gjort det for sort/hvid, syntes jeg. Du mener så nok, at jeg gør tingene mere komplicerede end de bør være.

Uanset hvad, så kæmper vi på samme side, nemlig brugernes, og det syntes jeg at vi skal blive ved med. Jeg håber at du fortsætter lidt endnu, selv om du har valgt at blive emeritus. Der er bestemt stadigvæk brug for dig.

forevernewbie's billede
Skrevet af: mattbp den 01. Nov 2009 21:16

Nå okay, den har så ikke forbedret sig mht. rootkits, nu troede jeg jo lige… smile

Af hensyn til købe-/gratis-programmer er min mening, at gratis sikkerhedsprogrammer er for de computerbrugere, der absolut har intet eller meget lidt at miste. Jeg ville aldrig køre med gratis sikkerhedsprogrammer på en computer der havde feriebilleder, eksamensopgaver, netbank eller andre værdifulde ting.

Jeg synes heller ikke at 500 kr. om året er mange penge at bruge på en ordentlig sikkerhed. Bare det er KIS, Eset eller Bullguard. Der kan sagtens være andre, men i hvert fald ikke hverken McAfee, Symantec eller Panda, for at nævne nogle.

Med gratis sikkerhed skal man ikke have penge på computeren, og kun opbevare ting som man kan tåle at miste.
I det hele taget skal man efter min mening lige meget hvad have backup. Så kan man næsten have alt (bortset fra netbank) på en ikke så godt sikret computer.

Til forevernewbies sidste kommentar, så stoler jeg også på, at vi ikke har set det sidste til dig.
Du har i hvert fald gjort et stort stykke arbejde!

mattbp's billede
Skrevet af: Hepta den 01. Nov 2009 21:23

Man bør måske også lige have i baghovedet, at computersikkerhed ikke kun drejer sig om ens egne data, og penge, man i høj grad også om andres ditto.

Hepta's billede
Skrevet af: th1717 den 04. Nov 2009 16:36

Jeg kører MSE lige nu af den grund at jeg har fået det anbefalet herinde. du anbefaler jo både avira og avast, men der er vel ingen ordentlig spywarebeskyttelse i nogen af dem, ligesom der er i MSE.
er der nogen der kan anbefale et godt “spywarebeskyttelsesprogram” som kan køre på Windows 7 64-bit?
Mvh th1717

th1717's billede
Skrevet af: diomedea den 08. Nov 2009 02:21

Jeg føler mig lidt rystet af perhaps sociale vurdering af forholdene i Danmark. Hvis jeg ikke vidste at han er et godt menneske, ville jeg blive vred.

Jeg har mest betalingsprogrammer, men risikerer at blive smidt ud af min bolig - det er ikke en god priotering. Jeg har en computer fra en tid da jeg havde flere penge - Nej perhaps - du deler mening med mange danskere, men du må ud og se en anden virkelighed en computeren!

diomedea's billede
Skrevet af: Hepta den 08. Nov 2009 10:02

Den vil jeg godt komme med en kommentar på:
Jeg opfatter det sådan at Perhaps beskriver ” gennemsnitsdanskeren”, som man med rette kunne have en forventning om var i stand til at priritere anderledes end de gør. Både økonomisk og fornuftsmæssigt.
Når det er sagt så mener jeg faktisk at computer, og internetforbindelse for mange mennesker er den eneste forbindelse de har til omverdenen og som kan give dem lidt indhold i en trist og grå hverdag, groft sagt.Og selvfølgelig er der mennesker der har så små penge, at der ikke altid er til både husleje og andre faste omkostninger, og så betalte computerprogrammer.Det er den barske virkelighed som desværre er i et af verdens rigeste lande.Men det bliver jo hurtigt til en politisk diskussion om Social og dermed Fordelingspolitik, som ofte kan være relevant, bare ikke i dette Forum.

Hepta's billede
Skrevet af: perlib den 08. Nov 2009 11:58

Hvad skal man trykke på hvis der kommer en virus at AVG fanger,hvad klikker man ??

perlib's billede
Skrevet af: kgb den 16. Nov 2009 18:11

Lige en lille kommentar fra Vejle. Jeg har læst ovennævnte med stor interesse. Og netop derfor har jeg fået lyst til at komme med et par betragtninger. Hr og Fru Danmark er blevet nævnt flere gange, og med respekt fra diverse debbatører. Nu er problemet jo nok generel uvidenhed, igen uden at respekten, for Hr. og Fru Danmark skal forsvinde, men det er min helt klare opfattelse, når jeg bliver ringet op af venner og familie, med problemer på PCén, er standard svaret: Jamen vi har da et virusprogram !!!  Mange aner simpelthen ikke hvilke andre farer der lurer derude på det kære net. Det bliver i deres verden kun til at snavs på en PC er VIRUS. De tror sgu at ROOTKIT har noget med havearbejde at gøre.
Jeg er på mine drenges vegne og alle deres medstuderende rigtig glad for at der findes “gratis” sikkerhedspakker, for som studerende, med en SU på ca 4400,- og en husleje på 2500,- er det nok ikke lige betalingsprg. de unge mennesker vil bruge de sidste pebernødder på, så hellere et stykke brød ekstra.
Mange hilsner Kurt.

kgb's billede
Skrevet af: kgb den 16. Nov 2009 21:34

Denne diskussion syntes jeg egentlig hører hjemme i FORUM så alle kan give deres erfaringer til kende. (velvidende at det vist startede som en test af AVG af Thomas) men der er kommet mange interessante meldinger som jeg mener flere skulle deltage i.

Mange hilsner Kurt

OG stor tak til vores STIFTER PERHAPS som jeg nærer en mega respekt for!

kgb's billede
Skrevet af: Nevi den 07. Dec 2009 11:53

Fint review Thomas.
Personligt forstår jeg ikke folk bruger AVG når man kan få Avira free,men det er jo en personlig sag.
Jeg selv er begyndt at bruge Drivesentry sammen med Online Armor free,det virker som en rimeligt god kombo..
Også en hilsen til Perhaps fra mig.

Nevi's billede
Seneste artikler
Ringet op af Microsoft?

Et par brugere har gjort os opmærksomme på et svindelnummer, som det er en god idé at være opmærksom på - et skoleeksempel på social engineering.

Software vi kom til at installere

Det findes overalt på næsten alle computere efterhånden: Software, som du ikke mindes at have installeret, som du ikke ved, hvad du skal bruge til og som pludselig bare er der.

Kryptovaluta – sikker investering eller ej?

Når man taler om sikre investeringer, tænkes der ofte på, om der er risiko for at miste alle eller dele af sin investering, hvis et aktiv bliver mindre værd.

Sådan beskytter du dig effektivt mod ransomware

I en verden hvor mange af vores absolut vigtigste oplysninger er rykket online, er det ekstra nødvendigt at få strammet op på sin sikkerhed på nettet.

Sådan spotter du en skadelig hjemmeside

Internettet har bragt en masse godt til os. Vi kan surfe, vi kan shoppe, vi kan surmule – der findes snart ikke de, vi ikke kan.

Seneste nyt
Kryptovaluta – sikker investering eller ej?

Når man taler om sikre investeringer, tænkes der ofte på, om der er risiko for at miste alle eller dele af sin investering, hvis et aktiv bliver mindre værd.

Sådan beskytter du dig effektivt mod ransomware

I en verden hvor mange af vores absolut vigtigste oplysninger er rykket online, er det ekstra nødvendigt at få strammet op på sin sikkerhed på nettet.

Sådan spotter du en skadelig hjemmeside

Internettet har bragt en masse godt til os. Vi kan surfe, vi kan shoppe, vi kan surmule – der findes snart ikke de, vi ikke kan.

Fire måder du kan tjene penge online

De fleste bruger efterhånden mere og mere tid foran computeren, og det gør sig særligt gældende i de kolde danske vintermåneder.

Invester i aktier direkte fra hjemmet

Vidste du, at du kan investere i aktier derhjemmefra? Hvis din computer er godt beskyttet mod hackere og virus, er det faktisk det sikreste sted, du kan købe og sælge fra.